GASTRO

Jesensko piće kao stvoreno za vesela druženja

Sangriu s jabukom i cimetom ćete obožavati
sangria 
Ima li boljeg načina za proslaviti novo godišnje doba od kušanja najboljih sezonskih sastojaka? Baš kao što smo do nedavno uživali u osvježavajućim i laganim citrusnim notama raznobojnih koktela, krajnje je vrijeme da zaronimo u nešto punije i opojnije kombinacije koje dolaze na rasporede zajedno s jeseni.

Topli mjeseci možda jesu iza nas, no to ne znači da i dalje ne možemo ispijati jedno od omiljenih ljetnih pića. Dobro znana sangria lako se može prilagoditi jeseni i sezonskim sastojcima i upravo vam jednu takvu poslasticu danas predlažemo. Okupljate li prijatelje ili jednostavno želite začiniti svoju večer, sangria s cimetom, šljivama, kruškama i jabukama zasigurno će dobro sjesti.
 
sangria 
Sastojci:

1 boca bijelog vina
3 šalice jabukovače (po želji i ¼ javorovog sirupa)
1 šalica mineralne vode
½ šalice burbona
4 štapića cimeta
2 narezane jabuke
2 narezane kruške
2 narezane šljive

Sve sastojke pomiješajte zajedno u velikom pitcheru i dodajte voće narezano na manje komade. Ohladite u hladnjaku (idealno preko noći) i uživajte u svojoj jesenskoj sangriji!
 
sangria 
M.M.
Foto: Neighbor Food Blog
Objavljeno: 18.10.2015. u 11:09
Tagovi: hrana, recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p