GASTRO

Jeste li već posjetili novu zagrebačku slastičarnicu s najljepšim pogledom i još boljim kolačima?

Mjesto koje će vas oduševiti na prvu!
Ljubitelji slatkih zalogaja sigurno su već zamijetili novootvorenu slastičarnicu u blizini zagrebačke džamije, koja je svoja vrata otvorila prije nepuna dva mjeseca. Riječ je o slastičarnici imena Dolcinotti koja, okrenuta na prepoznatljivu znamenitost grada Zagreba, slovi za jednu od slastičarnica s najljepšim pogledom na grad, a moramo priznati da je, osim pogleda, i ponuda slatkih zalogaja koji izgledaju kao prava mala remek djela dovoljan razlog da se već danas zaputite na ovo novootvoreno mjesto!

Ono što nam se posebno svidjelo u cijeloj Dolcinotti priči svakako jest njen humanitarni karakter; Naime, vlasnici su odlučili u prvom redu zapošljavati osobe kojima je potrebna pomoć, a kojima rad u Dolcinottiju pruža priliku za novi početak. Bilo da se radi o ženama ovisnicama, izbjeglicama iz Ukrajine i drugim ranjivim skupinama, Dolcinotti je mjesto na kojem svi oni mogu izučiti zanat i postati slastičari u punom smislu te riječi. Osim toga, u planu su i drugi projekti u koje planiraju uključiti što više potrebitih ljudi, a čime se Dolcinotti nada inspirirati druge tvrtke u Hrvatskoj da pokrenu slične projekte koji pojedincima zaista mijenjaju život a kojih, moramo priznati, u našem društvu zaista nedostaje!
 
No, vratimo se na sjajnu ponudu ovog mjesta koja je jednako impresivna kao i sama priča iza nje; Dolcinotti trenutno nudi desetak vrsta raznih slastica, a kao što smo već spomenuli, baš svaki izgleda kao pravo malo remek djelo! Svakako bismo istaknuli okrugli kolač imena Orange Moon, načinjen od čokolade i badema i punjen od mandarine, kandirane naranče te paste od slanog badema te Reto kolač - kolač od bijele čokolade koji jednostavno morate kušati, baš kao i obožavane waffle u raznim varijantama. Ne propustite kušati i njihov prefini čokoladni mousse, dok će kavopije zasigurno oduševiti podatak da svaki gost ima priliku dizajnirati vlastiti napitak, a neki od okusa uključuju bundevu, vaniliju, čokoladu, jagodu, pistaciju i slanu karamelu kojoj se posebno veselimo! Više informacija otkrijte na službenoj Instagram stranici. 
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.02.2023. u 10:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p