GASTRO

Jeste li već posjetili ovu preslatku malu pekarnicu s najposebnijim specijalitetima o kojima se ne prestaje pričati?

Pekarnica poznate slovenske kuharice Ane Roš!
Ljubitelji sve popularnijih, zanatskih pekarnica koje proizvode vlastiti kruh zasigurno su već upoznati s likom i djelom slovenske kuharice Ane Roš. U svijetu poznata kao daleko najbolja slovenska kuharica, Ana se može pohvaliti s čak dvije Michelinove zvjezdice koje je zaradila u poznatom slovenskom restoranu Hiša Franko. Ova slovenska chefica još davno je otkrila kako u planu ima nekoliko projekata, a onaj prvi - “Pekarnica Ana”, u samo je nekoliko dana od otvorenja ispunio sva očekivanja oduševljenih gostiju!

Otvorena krajem prošle godine, pekarnica Ana svoje je mjesto pronašla u samom centru Ljubljane. Pekarnicu vodi glavna ekspertica za kruh Hiše Franko Nataša Đurić, zahvaljujući kojoj Pekarnica Ana svakodnevno proizvodi vlastiti sourdough kruh, nevjerojatno ukusne kroasane, bogata peciva, još bogatije cruffine, domaće kekse i naravno - kavu. Iako su brojni slovenski portali vrlo brzo počeli kritizirati visoke cijene proizvoda u pekarnici, valja istaknuti činjenicu kako je riječ o proizvodima koji ne nastaju brzom proizvodnjom, već nešto dugotrajnijim radom koji zahtjeva mnogo truda. Dodajmo k tome činjenicu da se radi o mahom proizvodima jedinstvene recepture za koje je zaslužna upravo ova talentirana kuharica koja je ime Slovenije prenijela daleko preko granica, sasvim je očekivano kako će cijene na ovom mjestu biti sasvim opravdano nešto veće. 
 
A da cijene nimalo ne utječu na sve veću potražnju za ovim ukusnim pecivima koja izgledaju bolje nego pariška, dokazuju sve veći redovi koji se svakodnevno stvaraju ispred Anine pekarnice, a sve zbog najfinijih, svježih proizvoda koji su toliko ukusni da se zaista isplati čekati u redu. Stoga, ako se uskoro planirate naći u Ljubljani, svakako svratite do Anine pekarnice i kušajte barem neki od Aninih slavnih cruffina koji će vas bez imalo sumnje oduševiti na prvi griz. Više informacija o ovom mjestu saznajte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 09.01.2023. u 14:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p