GASTRO

Jeste li već probali delicije nove zagrebačke zalogajnice?

Zdravi zalogaji u centru grada

Kroštula 
Ako nešto nije strano Zagrebu, pa i ostatku Hrvatske, to su zasigurno pekarnice. No kad se u centru metropole otvori jedna malo drugačija, s naglaskom na zdrave zalogaje, budite sigurni da će pridobiti našu pažnju.

Upravo je to učinila Kroštula, delikatesna zalogajnica koja je svoja zagrebačka vrata otvorila početkom ožujka u Preradovićevoj 1. Manufakturna proizvodnja kruha i slastica obiteljski je posao koji se njeguje već više od desetljeća. Iz kulture Mediterana stasala je prva pekarnica, i to u mjestu Pakoštane, odakle je svoj ručni rad i zdrave, domaće namirnice obitelj širila na okolicu, da bi naposljetku stigle i do Zagreba. U Kroštuli se iznimno cijeni kvaliteta, izvornost i ručni rad, koji se protežu kroz cjelokupnu ponudu.
 
kroštula  
Ujutro tako u simpatičnu zalogajnicu možete svratiti na zdravi radnički doručak, granolu, domaći kruh, kroasane od maslaca, poslijepodne vas tamo čekaju fini kolači i torte, dok ćete poslije posla obožavati svratiti na drniški pršut. U zdravim se marendama i doručcima u Kroštuli može uživati u prostoru pekarnice, ali i na terasi s dolaskom lijepog vremena, a u planu je i dostava u centru grada. U ponudi Kroštule nalaze se i neka već dobro znana imena, poput Katinih proizvoda bez glutena ili Majinog kruha stoga, ako već niste, svakako u svojoj sljedećoj pauzi svratite u novu zagrebačku zalogajnicu.
 
kroštula 
kroštula 
kroštula  kroštula 
 
M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 25.03.2016. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p