GASTRO

Jeste li već probali idealno ljetno vino?

Ekskluzivno predstavljamo sjajnu suradnju Tesla bara i vinarije Trapan

Tesla Trapan  
Kada spojite inovativan concept bar u centru Zagreba koji ime dijeli s velikim hrvatskim znanstvenikom i domaću vinariju koja se u svojih deset godina postojanja pozicionirala kao jedna od vodećih, znate da je riječ o finalnom proizvodu predodređenom za uspjeh.

Upravo zbog jedne ovakve suradnje slavit će mnoga nepca izraženog senzibiliteta, no ni ostala osjetila neće mnogo patiti, dapače. Riječ je o Tesla Power House baru i poznatoj hrvatskoj vinariji Trapan, koji su zajedničkim snagama odlučili zakoračiti u toplu sezonu, spojivši svoje kvalitete u Teslu Trapan, zajedničku etiketu vina.
 
tesla trapan
Iako su Trapan vina u ponudi Tesla Power Housea od samog otvorenja bara, nakon posebne etikete Tesla rakije, došao je red i na vino, te se kao idealan partner urbanom zagrebačkom baru koji je u svega pola godine uspio izgraditi snažno ime, pokazala upravo mlada vinarija pod vodstvom Brune Trapana. Tesla Trapan tako će se uskoro naći u stalnoj ponudi Tesla Power Housea, a prije samog lansiranja etikete sjeli smo uz, pogađate, čašu vina s Brunom i Adnanom Mehmedovićem Medom, urbanim kaubojima (kako su sami sebe nazvali), ne bi li saznali pojedinosti cijele priče.

''Spojili smo se preko našeg zajedničkog prijatelja, upoznali i kliknuli te je sve krenulo iz nekog entuzijazma i ideje. Priča se razvila u jedno lijepo druženje i lijep posao, s obzirom na to da smo svi sličnih svjetonazora. Tesla i Trapan izrazito pašu jedno drugome, namijenjeni su mladim, opuštenim ljudima koji vole pijuckati vino. Ideja je, između ostalog, bila i ta da vino prestane biti 'bauk', već da postane ležerno i pristupačno'', objasnio nam je Bruno.
 
tesla trapanAdnan Mehmedović Medo i Bruno Trapan
 
''Otkad se otvorila Tesla, Trapan je duhom i imidžem najprikladniji, najopušteniji te je cijela priča jednostavno dobro sjela. Zajedno radimo na nekim budućim projektima, kao što je, primjerice, ova zajednička etiketa cjenovno pristupačnih, mladenačkih vina za koju će Trapan napraviti posebnu ediciju. Trenutno imamo Tesla rakiju, slijedi spomenuto vino, a u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti i Tesla pivo. Već imamo svoje Tesla suvenire koji se prodaju u baru'', nadovezao se Medo, svima znano lice zagrebačkog noćnog života čije ime stoji uz Fresh Island Festival, klub Papaya na Zrću, legendarni R'n'B Confusion, DJ Mag, kao i Teslu.
 
tesla trapan   
Ova suradnja svakako nam je izmamila osmijeh na lice i nećemo lagati ako vam kažemo da smo se već naveliko zamišljali u smiraju toplog ljetnog popodneva negdje na terasi Tesle, s čašom slatkog Trapana u ruci. Ipak, još je nekoliko razloga koji su nam dali povod za veselje, a prišapnuo nam ih je, očekivano, Medo:

''Cijelu Varšavsku ulicu planiramo pretvoriti u jedan festival. Ideja je uključiti sve barove i ugostitelje u jedan urbani festival koji će se održavati svake godine i postati tradicijom. Tu je i još jedan bar koji se otvara preko puta Tesle, na mjestu bivšeg Bareda. Ponuda će uz vino i pivo, uključivati i hranu te će biti idealno mjesto za lagani 'brunch'.''

Na kraju razgovora, jedina dilema koja nam je ostala neriješenom bila je koje vino će idealno pasati uz ta iščekivana ljetna popodneva koja dolaze. Odgovor stručnjaka glasio je osvježavajući i lagani rose, malvazija, ali i sjajan Trapan Revolution.   
  
tesla trapan 
tesla trapan  
tesla trapan 
tesla trapan 
tesla trapan 
tesla trapan 
tesla trapan
 
Matea Martek
Foto: Matea Martek
Objavljeno: 26.05.2015. u 14:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p