GASTRO

Jeste li znali da najpopularnije nizozemske vafle sada možete naručiti na kućnu adresu?

Najukusniji vafli na svijetu

Šareni Amsterdam nadaleko je poznat po svojim pitoresknim kafićima, prekrasnim kanalima i šarmantnoj arhitekturi zbog koje uvijek iznova želimo posjetiti u ovu prelijepu europsku destinaciju. No, u gastro svijetu Amsterdam je prvenstveno poznat po tradicionalnoj nizozemskoj hrani koja obavezno uključuje i slavne nizozemske vafle koje, ako već niste, svakako morate probati! 

Riječ je o vaflima koje Nizozemci tradicionalno nazivaju Stroopwafel; Ovi kultni vafli prvi puta su se pekli u 19. stoljeću, a sačinjavaju ih dva okrugla, tanka vafla koji se peku u pekaču, a nakon čega se ''slijepe'' slatkim sirupom. Iako originalni vafli imaju promjer 10 cm, danas su dostupni u raznim veličinama i varijantama, a oni najveći sežu i do nevjerojatnih 25 cm. Stroopwafeli su tako postali jedan zaista svestran desert koji se danas poslužuje diljem svijeta, no činjenica jest da se samo jedan tradicionalni lokal može pohvaliti laskavom titulom najboljeg majstora za nizozemske vafle - na svijetu!

 
Radi se o pitoresknom lokalu imena Van Wonderen, čija je prva trgovina otvorena još davne 1907. godine u amsterdamskom Kalverstraatu. Ova malena, zanatska trgovina iz generacije u generacije prenosi ljubav prema ovom kultnom nizozemskog keksiću, no ipak u nešto modernijem izdanju i s velikim izborom opcija koje će vas osvojiti na prvi griz!
 
A kako biste ih probali ne morate nužno otputovati u Amsterdam jer Stroopwafeli sada su dostupni za online narudžbu, a dostavu vrše po čitavoj Europi! Više o ovom kultnom mjestu potražite na službenoj stranici i na službenom Instagram profilu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.11.2023. u 09:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p