By Marta Duvnjak, 27.8.2023.
Već duže vrijeme gradskim ulicama širi se miris pečenih kukuruza. Ako volite ovo popularno 'ulično' jelo sigurno znate koliko je teško odoljeti tom mirisu. Što se tiče pripreme kukuruza kod kuće, češće se odlučujemo za kuhanu verziju, zbog praktičnosti, a i nemamo baš uvijek na raspolaganju roštilj. No, postoji način kako dobiti savršeno pečen kukuruz u pećnici.
Na TikTok i ostalim društvenim mrežama nerijetko se mogu naći praktični i brzi savjeti za kulinarske pothvate. Možemo se složiti da neki bespotrebno pojednostavljuju već jednostavna jela, ali nekoliko trikova za pripremu kukuruza su nam se učinili zaista genijalnima pa smo ih odlučili podijeliti u ovom članku.

Pečeni kukuruz u pećnici
Ako ste se ikada pitali kako postići miris i okus pečenog kukuruza kod kuće ovo je trik koji morate isprobati. Tajna je u tome da oguljeni kukuruz namažete rastopljenim maslacem, zamotate u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 ºC. Nakon pola sata pečenja skinite foliju i ostavite kukuruz još 10-ak minuta u pećnici kako bi se zapekao.

Kuhani kukuruz iz mikrovalne pećnice
Ako poželite jesti kuhani kukuruz sve što trebate je zagrijati lonac s vodom i biti strpljivi dok se kukuruz ne skuha. No, postoji i brži način uz pomoć mikrovalne pećnice. Naime, ključ je u tome da kupite domaće kukuruze koji još uvijek nisu oguljeni i takve ih stavite u mikrovalnu na 5 minuta. Listovi će zadržavati vlagu unutar kukuruza i tako omogućiti da na kraju dobijete savršeno kuhan kukuruz. Nakon što ga izvadite iz mikrovalne samo nožem odsijecite vrh na strani gdje je bila stabljika i kuhani kukuruz će sam iskliziti van.
Objavljeno: 27.08.2023. u 15:59