GASTRO

Kako domaće kokice pretvoriti u pravi gourmet zalogaj?

Pripremite kokice na četiri načina
kokice
Svi znamo da su u svijetu grickalica i popratnih radosti koje sa sobom nose – kalorija, dobre stare kokice najpametniji izbor. Pripremamo li ih sami, po mogućnosti na kokosovom ulju, jedine su grickalice koje nam na bokove neće natovariti koju kilu viška, no da mogu biti i pravi gourmet zalogaj dokazuju brojni kreativni recepti kojima obiluju YouTube kanali.

Organizirate li okupljanje kod kuće ili samo želite začiniti svoj nedjeljni filmski maraton, dobar će izbor biti upravo kokice jer ih s nekoliko začina možete pretvoriti u neuobičajen zalogaj. Osim toga, sigurni smo da se one uvijek nalaze u vašim kuhinjskim ormarićima, a uz to su jeftine i iznimno jednostavne za pripremu.

Prije nego što se bacite na eksperimentiranje sa začinima, valja utvrditi recept za pripremu samih kokica. U ovom vam slučaju ne bismo preporučili kokice iz mikrovalne jer su one nosioci gomile kalorija, a vrlo lako možete pripremiti domaću verziju za koju će vam trebati samo lonac, kokosovo ili biljno ulje i kukuruz. Nadalje, verzije recepta koje je predložio Tastemade odnose se na kokice sa soja sosom i maslacem, one sa sljezovim kolačićima i karamelom, kao i one s majonezom te slatke s matcha prahom. Kako ih točno napraviti doznajte u videu!


M.M.
Foto: The Coveteur
Objavljeno: 22.01.2017. u 15:00
Tagovi: hrana, recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p