GASTRO

Kako izgleda novi prostor zagrebačkog Takenoka?

Gastro čarolija dalekog Japana na novoj lokaciji
Takenoko 2 Zagreb 
Najstariji zagrebački restoran fine japanske kuhinje - Takenoko, u posljednjih se petnaest godina nametnuo kao jedan od najprepoznatljivijih brendova na vrhu domaće gastro scene. Ova kultna destinacija gurmana željnih socijalizacije i uživanja u ekskluzivnim delicijama preselio je iz zagrebačkog Centra Kaptol na novu adresu u srcu grada - križanje Gundulićeve i Masarykove ulice, u prizemlju Löwyjevog nebodera poznatijeg kao zgrada Radovan.

Izuzetno originalan interijer potpisuje zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac - dizajner interijera Boran Petljak i arhitekt Paulo Valčić, koji su svojim promišljenim projektom prostoru udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola.

''Bila nam je velika čast ali i izazov upustiti se u projektiranje interijera u ovako bitnoj povijesnoj građevini, svjesni da ćemo svojim autorskim pečatom zagrepsti u povijest zgrade. No sretni smo što je ovim zahvatom ujedno i prokolala nova krv već zaboravljenim prvim zagrebačkim neboderom'', govori autorski dvojac i nastavlja: ''Prostorom sada odiše atmosfera restorana dostojnog lokacije na kojem se nalazi, s naglaskom na doživljaju hrane, mirisa i okusa. Dok gosti čekaju hranu osjećaju se opušteno i 'cosy', u prostoru dominira tek monolitni mramorni stol koji osim za objedovanje grupe do osam osoba ima i funkciju bara za vrijeme dok gosti čekaju stol. Prostor je lišen suvišnih detalja, akcenti su na suzdržanom koloritu, svijećama i prigušenoj ambijentalnoj rasvjeti.''

Paul Valčić i Boran Petljak
Paulo Valčić i Boran Petljak 
 
Takenoko 2 Zagreb  
Takenoko 2 Zagreb
Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom interijeru daju izuzetno ugodan ambijent. Ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Boran Petljak i Paulo Valčić.
 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko 2 Zagreb
Ovaj već tradicionalni zagrebački gastronomski biser osim novog interijera na gotovo 300 četvornih metara i kapaciteta 80-tak sjedećih mjesta, poprimio je i novi vizualni identitet, a s novom adresom proslavljeni japanski chef Motohiko Mochizuki zajedno s Mariom Obrovcem, proširio je i egzotični meni.
 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko 2 Zagreb 
Takenoko na novoj adresi ostaje provjereni koncept restorana koji slavi izvornu japansku kuhinju, a hranu priprema na urbani način tik pred osjetilima samih gostiju.
 
Foto: Duško Vlaović
Objavljeno: 23.05.2016. u 21:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p