GASTRO

Kako je bilo na dvoboju najboljih zagrebačkih chefova?

Gregorio Mannucci i Priska Thuring u Sherry's Wines & Bites
sherrys wines & bites 
Ni nakon nedavnog preseljenja na Britanac, točnije u dvorište Ilice 73 kod Britanca, wine bar (sada i bistro) Sherry’s Wines & Bites ne prestaje iznenađivati s inovativnim gastronomskim događanjima.

Sinoć je na rasprodanom kulinarskom dvoboju Battle of the Chefs vol. 1, Priska Thuring iz Dubravkinog puta u foto-finišu sa samo par bodova razlike pobijedila vrlo ozbiljnog izazivača Gregorija Mannuccija iz Sherry’sa, bivšeg glavnog Chefa Bistroa Apetit. Zanimljivo je što su se oboje kladili na suprotnu stranu i tvrde da to nije iz kurtoazije, nego se zaista međusobno cijene kao kuhari, a prema njihovom dobrom raspoloženju čitav dan koliko su trajale pripreme i kuhanje, vidi se da su i dobri prijatelji.
 
Sherry's Wines & Bites 
Sherry's Wines & Bites     
Kuharski dvojac je u rano jutro krenuo na zagrebački Dolac gdje je Gregorio birao glavne sastojke za 4 jela, a odabrao je teleće srce, losos, juneći mišić i bobičasto voće. Slijedila je priprema i na kraju maratonsko kuhanje od 16h pa sve do ponoći. Kroz Sherry’s je u tom periodu prošlo čak stotinjak gostiju da bi kušalo i ocjenjivalo jela ovo dvoje velikih kuhara s privremenom adresom u Zagrebu. Atmosfera i reakcije gostiju su bili izuzetni, a iz Sherry’sa poručuju da je ovo samo prvi u nizu dvoboja. Sljedećeg priželjkuju ugostiti svog i Gregorijevog prijatelja Andreja Barbierija, jednog od sudaca Masterchefa i glavnog Chefa Bevande u Opatiji i Conca d’ Ora u Rijeci. Putem medija mu u šali poručuju: "Barbieri, get ready!"
 
Sherry's Wines & Bites  
Sherry's Wines & Bites 
Sherry's Wines & Bites 
Sherry's Wines & Bites 
Sherry's Wines & Bites 
Sherry's Wines & Bites 
Sherry's Wines & Bites 
Sve novosti vezane za Sherry's Wines & Bites pratite i na službenoj Facebook stranici!
 
Foto: Jurica Kos
Objavljeno: 27.07.2015. u 11:20

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p