GASTRO

Kako izgleda večera na temu velikog Tesle?

Održana je još jedna #VeceraUValu
Dubravkin put
T
ema konceptualne večere nazvane #VeceraUValu koja se održava u restoranu Dubravkin put ovaj je put za temu imala velikog izumitelja Nikolu Teslu, po običaju oduševivši posjetitelje, ali i nas promatrače.

Ovakve su večere u inozemstvu odavno poznata praksa, a u našu metropolu hrabro su se u organizaciji istih odlučili okušati u restoranu Dubravkin put. Uvesti koncept večere u kojoj ljudi unaprijed rezerviraju večeru o kojoj ne znaju apsolutno ništa veliki je rizik no zna se, riskiraju samo hrabri. Ovdje ne znate sto ćete jesti, ne znate što ćete piti, ne znate koju ćete glazbu slušati ili pored koga ćete pak sjediti. Jedino što morate znati jest da ulazite u jedan od najboljih hrvatskih restorana i da će se za vas dobro pobrinuti skupina kreativaca i profesionalaca koja zaista uživa u osmišljavanju i realizaciji ovih večera.

Dubravkin put
Chefica kuhinje Priska Thuring goste je u večer uvela s nekoliko rečenica o samom Tesli te crticama iz njegova života koji su njoj i timu restorana bili inspiracija u kreiranju ovog jedinstvenog gastronomskog iskustva.

''Tesla je bio sve samo ne običan čovjek. Bez obzira na svoje ogromno znanje i dostignuća koje svi poznajemo, nas su inspirirale zanimljive, šašave i možda većini nepoznate crtice iz njegovog života. Tako smo primjerice poslužili originalno jelo njujorškog hotela koji mu je u jednom periodu života doslovno bio dom, juhu od cvjetače s obzirom na to da je postao vegetarijanac, fascinaciju golubovima predočili smo u glavno jelo na bazi prepelice, a činjenicu da pred kraj života uopće nije pio kavu iskoristili smo na način da našim gostima pred kraj večere poslužimo samo kakao i vodu, baš po Teslinom receptu.''

Dubravkin put

Dubravkin put
Foto: PR
Objavljeno: 11.11.2016. u 12:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p