GASTRO

Kako napraviti hit piće jeseni?

Nekoliko sastojaka rezultira dekadentnim 'comfort foodom'

topla čokolada
Ljeto sa sobom nosi svoje šarene koktele kojima rado nadomjestimo koji ručak ili večeru, zima svoje kuhano vino koje grčevito stežemo debelim rukavicama, a jesen... Pa, sudeći prema internetu, i jesen je dobila svoje ultimativno piće.

Ekvivalentno ljetnim koktelima, jesenska verzija pića podrazumijeva par sastojaka koji umiješani stvaraju neodoljivi miks koji će nam zagrijati tijelo i dušu. Naposljetku, svima nam za vrijeme hladnih mjeseci treba comfort food (ili napitak) uz koje ćemo se opustiti nakon posla, zaboraviti na probleme i naprosto se prepustiti čarima novog godišnjeg doba. Upravo se u ovaj scenarij uklapa piće koje spaja naša dva omiljena napitka - vino i toplu čokoladu.

Recept koji se internetom počeo širiti zahvaljujući blogu Yeah…Immaeatthat podrazumijeva samo nekoliko bazičnih sastojaka: 1 i 1/2 šalicu mlijeka, 1 šalicu crnog vina i 1/3 šalice tamne čokolade te po želji šlag za ukras. Mlijeko i čokolada pomiješa se u jednoj posudi na srednjoj vatri uz miješanje sve dok smjesa ne postane kremasta. Nakon toga se doda crno vino te se nastavlja lagano miješati. Nakon što maknemo s vatre mješavinu, ulijemo je u šalice i ukrasimo po želji.


topla čokolada

M.M.
Foto: @iamafoodblog, Pinterest

Objavljeno: 24.10.2016. u 14:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p