GASTRO

Kako napraviti savršeni chesecake s pistacijama?

Tihana Koprek ima ideju za omiljenu tortu
chesecake s pistacijama 
Pošto smo bili pozvani na rođendan, upitala sam slavljenika što najviše voli. Odgovor koji je uslijedio bio je sir, pistacije i ništa previše slatko. Prva asocijacija na ovu uputu bio mi je cheesecake s pistacijama te sam, bacivši se na istraživanje, naišla na zanimljiv recept. Malo sam ga preokrenula i napravila, po mom mišljenju, apsolutno savršeno slatko-slanu kombinaciju. 

Zaista jednostavna priprema i 'spavanje' u hladnjaku preko noći daje savršenu teksturu moussa, stoga proučite recept i isprobajte već danas!

Podloga
220 g Dolcela mljevenih keksi
30 g mljevenih pistacija
120 g maslaca

Punjenje
530 g Philadelphia krem sira
30 g vanilin šećera u prahu
3 jaja
pola korice limuna

Ukrašavanje
100 g sitno mljevenih pistacija + par krupnijih komada
3 žlice rastopljenog meda
 
chesecake s pistacijama 
Priprema podloge

1. Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva. Pripremiti kalup za tortu s odvojivim rubom od 20 cm i na dno staviti papir za pečenje. Rastopiti maslac i pomiješati sa sitno mljevenim pistacijama i mljevenim keksima. Izgledat će kao mokri pijesak.

2. Utisnuti u kalup skroz do kraja da cijela unutrašnjost bude pokrivena. Da bude ravnomjerno podijeljeno uzmite čašu s ravnim dnom i utisnite sve kekse. Dok pripremate punjenje stavite podlogu u hladnjak.

Priprema punjenja

1. Staviti sir u mikser i dodati koricu limuna i šećer te staviti na srednju brzinu da se miksa i spoji. Dodati jedno po jedno jaje i nastaviti miksati. Špatulom očistiti stranice miksera i miksati još 15 sekundi. Pripremiti cjedilo. Cijelu smjesu procijediti da se razbiju sve grudice od sira i preliti preko podloge od keksa.

2. Peći na 150 stupnjeva oko 50-55 minuta dok rubovi ne budu pečeni, a sredina još bude malo tekuća. Ugasiti pećnicu i ostaviti da se cheesecake ohladi u pećnici s odškrinutim vratima. Kad se ohladi, na oko 2 sata pokriti sa folijom te ostaviti preko noći u hladnjaku.
 
chesecake s pistacijama 
Serviranje
Izvaditi iz hladnjaka i staviti na pladanj za serviranje. Posipati sitno mljevenim pistacijama po cijeloj površini te ukrasiti s par krupnijih komada. Med staviti u mikrovalnu pećnicu na 15 sekundi da postane tekući te preliti 2-3 žlice preko pistacija.
 
 
Tihana Koprek
Objavljeno: 07.02.2016. u 12:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p