GASTRO

Kako napraviti savršeno kuhano vino?

Marin Medak vam predlaže idealnu kombinaciju sastojaka
kuhano vino 
Kamin iz kojeg se širi ugodni pucketajući zvuk, slatki miris kolačića u zraku, prigušena glazba i polumrak, a u rukama toplo i mirisno kuhano vino. Prizor je ovo idealne zimske večeri na koji baš nitko nije imun, a vjerujemo da će se mnogi složiti kako potraga za savršenim osnovnim sastojkom najzabavnijih zimskih večeri nije nimalo jednostavna. Savršeno kuhano vino nije lako pronaći, no u ovu mukotrpnu potragu upadamo mi i donosimo vam recept pred kojim će pokleknuti i najzagriženiji protivnici slatkog zimskog pića.

Naš poznati chef Marin Medak i vlasnik omiljenog zagrebačkog restorana RougeMarin svojom nas virtuoznošću i predanošću oduševljava posljednjih godina, a svojim receptom za kuhano vino koji je kreirao specijalno za FASHION.HR potpuno nas je razoružao. Sve naše dileme oko najfinijeg kuhanog vina su pale u vodu i dobili smo novu omiljenu verziju zimskog klasika.

sastojci za kuhano vino
Renomirani kulinarski majstor posložio je sastojke koji rezultiraju ukusnim i kreativnim napitkom, a oni su redom:


bijelo vino
popržena narančina korica
kora cimeta
sirup od bazge
klinčići
nar
zeleni kardamom

Priprema:


Stavite kuhati vino i nakon što zakipi dodajte sve začine. Promiješajte, i ako nije dovoljno slatko dodajte još malo sirupa od bazge koji se koristi umjesto šećera. Potom sve zajedno ponovno stavite na vatru na 3-4 minute te ostavite da stoji prekriveno zaštitnom folijom oko 45 minuta. Što duže vino stoji, bit će aromatičnije.
  
kako napraviti savršeno kuhano vino 
     
Matea Martek
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 28.11.2016. u 09:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p