GASTRO

Kako napraviti savršenu ledenu kavu?

Recept za kavu kao iz omiljenog kafića!

Dolazak proljeća nije unijelo samo malene izmjene unutar naše garderobe, već se toplijem vremenu prilagođavaju i naše svakodnevne navike. Jedna od omiljenijih navika, a s kojom započinjemo svoj dan i obilježavamo sve one zaslužene pauze jest uživanje u šalici kave, a u narednim danima sve češće će naš izbor biti i popularna ice coffee!

Pitanje je trenutka kada ćemo se prebaciti sa šalice vruće kave u ovo ledeno osvježenje, a mnogima je upravo dolazak prvih sunčevih zraka savršena prilika za ovu slatku promjenu. Ice coffee iliti ledenu kavu možete napraviti i u svom vlastitom domu i to na zaista bezbroj načina, pa tako igrajući se sa začinima, svaki dan možete servirati neko novo, osvježavajuće piće. S druge strane, da bi ledena kava bila kao iz omiljenog kafića, važan je način njezine pripreme, a koji se razlikuje od tradicionalne pripreme ovog omiljenog napitka. Za početak, kavu kuhajte na hladno kako biste izbjegli kiseli okus koji nerijetko prati vruće kuhanu kavu, a također ovakav način pripreme eliminira i gorkastu aromu koja zna pokvari sam okus napitka.

Tako stavite kavu u veću posudu ili bokal, ovisno o tome volite li jaču ili slabiju kavu te preko nje prelijte deset šalica hladne vode. Bokal je potrebno poklopiti i ostaviti kavu da odstoji barem 12 sati, a nakon toga pomoću cijedila procijedite kavu. Prilikom serviranja ulijte trećinu skuhane kave, dvije trećine mlijeka, a zatim dodajte šećer, nekoliko kockica leda i šlag. Ovisno o vlastitom ukusu, dodaci mogu biti i rastopljena čokolada, sladoled ili pak malo likera za Irish Cream verziju, stoga smo sigurni da će svatko pronaći varijantu idealnu za sebe!

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.03.2021. u 12:19
Tagovi: kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p