GASTRO

Kako se internetom proširio 'trend unicorn' hrane?

...i biste li ga isprobali?
@vibrantandpure
P
roces vam je već poznat. Slučajno jednog dana naiđete na fotografiju. Dotjerana, privlačna, prikazuje neobičnu hranu za koju pomislite kako je namijenjena isključivo fotografiranju. Nije vas pretjerano zaintrigirala te mirno nastavite svoje skrolanje po Instagramu. Nakon nekog vremena, iskrsne još jedna fotka tog istog specijaliteta, pa druga, treća. Uslijedi članak, jedan, drugi, i prije nego što ste uspjeli izgovoriti like, rodio se novi trend.


Tako je to u vrijeme internet kulture u kojoj imamo prilike živjeti. Trendovi se rađaju i zaboravljaju brzinom kojom smo sposobni pojesti krafnu, a u svoj toj ludnici moramo priznati da nas neki vesele, a neki pomalo i nasmijavaju.

Jedan trend koji ste zasigurno primijetili na svojim društvenim mrežama jest hrana u duginim bojama, od dežurnih kreativaca prozvana unicorn food. Kao stvoreni da pobude zanimanje, nizovi pastelno ružičaste, ljubičaste, plave i žute počeli su krasiti tostove, mliječne napitke, sladolede i kolačiće, a razni su gastro entuzijasti jedva dočekali da rekreiraju trend. I baš kao što nam je bilo sasvim jasno kako je avokado oduvijek zastupljen u kuhinji, no svejedeno smo svoje jutarnje tostove tek nedavno počeli praviti upravo s njim, a večeri uz film smo sladili dvominutnim cheesecakeom u šalici, vjerujemo kako će mnogi poželjeti probati i ovaj novi, pastelno obojeni hit.

@vibrantandpure
@vibrantandpure
Kako su neobične slastice eksplodirale s početkom aktualne godine, teško je reći, no ono što u tome definitivno ima svoje prste jesu razni američki barovi i kafići koji su u ponudu uvrstili unicorn hranu, koja se potom proširila i na ostatak svijeta putem fotografija na društvenim mrežama. Iako se čine kao izrazito nezdrava i satkana od šećera, unicorn jela dolaze i u zdravim varijantama, što nas je posebno razveselilo. Jedna od najzaslužnijih osoba za promoviranje zdrave opcije ovakve hrane jest Adeline Waugh, autorica bloga Vibrant & Pure, čiji se šareni tost proširio društvenim mrežama (i medijima) poput bljeska. Nastao sasvim slučajno, tako što je Adeline eksperimentirala pokušavajući obojiti krem sir i to uz pomoć prirodnih sastojaka, rodio se tost s kremastim, šarenim namazom koji su njeni pratitelji na Instagramu prozvali unicorn toast. Ovaj se naziv dalje širi putem hashtaga, a pridružili su mu se i #unicornlatte činjen od plave alge kojeg potpisuje bistro zdrave hrane The End Brooklyn, kao i #unicornmilk čija je pastelno plava boja postignuta spirulinom.

Privlači li vas ovaj trend ili ne, činjenica jest da ćemo još malo morati pričekati na neki koji će ga zamijeniti. Jasno je kako će se mnogi na njega grohotom nasmijati, no istovremeno vrijedi priznati kako je i dosta zabavan. S obzirom na to da autorica Adeline Waugh ne skriva svoje recepte za tostove, nema razloga da ne probamo smućkati svoj namaz ili nježno plavi latte te unesemo dašak boje u neko naizgled obično jutro.

@kat_odell

@kat_odell

thendbrooklyn
unicorn latte

@thendbrooklyn

@paperplayground

@paperplaygroundM.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 28.02.2017. u 14:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p