GASTRO

Kako u par minuta napraviti savršeno tijesto za pizzu?

Donosimo vam odličan recept!

Koliko puta vam se dogodilo da ste poželjeli ispeći pizzu, ali kod kuće niste imali ni svježeg ni suhog kvasca ili ste se našli u situaciji da vam se jela pizza, ali sama pomisao da morate zamijesiti tijesto i čekati da se ono digne vas je natjerala da odustanete od pravljenja ovog talijanskog jela? Imam rješenje za sve vas, ovo je tijesto za pizzu koje se zamijesi i odmah ide u pećnicu, nema dizanja, nema čekanja, u isto vrijeme je i hrskava i mekana!

Tijesto možete zamijesiti s brašnom po vašoj želji, neka brašna upijaju više vode pa slobodno nadodajte više nego što piše u receptu. Nadjev također sami birate, on može biti klasičan, vegetarijanski, sa sezonskim povrćem ili morski. Kod mene stvari funkcioniraju da na pizzu najčešće ide ono što tog trenutka imam u kuhinji, ovog puta to su bile tikvice, kiselo vrhnje, kobasica, feferoni i bosiljak, uz klasične dodatke pizzi poput paradajz čorbe i origana.

 

Sastojci za tijesto:

300 g mekog brašna
1.5 dcl vode
1 prašak za pecivo
2 žlice ulja (obično ili maslinovo)
prstohvat-dva soli

Priprema tijesta:

1. Pećnicu upalite na 250 C i ostavite da se grije.
2. U veliku posudu za miješenje prvo stavite sve suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite glatko tijesto. Zavisi od brašna možda vam zatreba još maksimalno 1 dcl vode. Vi trebate dobiti normalno glatko, pomalo ljepljivo tijesto.
3. U tepsiju stavite masni papir (može i bez papira, samo tepsiju malo namastite), razvaljajte tijesto uz pomoć malo brašna ispod i iznad, stavite ga u tepsiju i pripremite si ono što ćete staviti na tijesto.
4. Nadjenite pizzu po želji i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.

Nadjev za pizzu redom kako sam ja slagala:

paradajz čorba, ketchup ili pelati
origano, sol, papar
narezana kobasica
narezan ljubičasti luk
narezane tikvice
kiselo vrhnje
feferone
svježi bosiljak za kraj na pečenoj pizzi

 

Na vama je da se poigrate sa svojim sastojcima i napravite najbržu pizzu ikad! 

Želim vam dobar tek!

Sanja Štrbac
(Domaćica)

Objavljeno: 08.06.2014. u 11:23
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p