GASTRO

Kava s okusom bundeve nešto je što ove jeseni obavezno morate kušati!

Omiljeni jesenski napitak neobičnog okusa

Iako još uvijek nismo kalendarski zakoračili u jesenski period, pitanje je trenutka kada će nam ovo godišnje doba pokucati na vrata. Ono što karakterizira dane koji su pred nama jest cozy atmosfera, pa ćemo tako svoje dane uglavnom provoditi unutar vlastitog doma, uronjeni u topla pletiva te udobno smješteni u najdražem kutku, a da bi ovakav scenarij bio potpun, nije naodmet imati pri ruci jedan zanimljiv recept koji je pravi odraz jeseni!

Jesen osim čestih kiša i pomalo tmurnog vremena, nosi puno toga sa sobom, a jedna od stvari koje volimo kod ovog godišnjeg doba jest i promjena menija te dolazak namirnica s kojima možemo vrlo lako pripremiti pregršt zanimljivih i prije svega, izrazito ukusnih jela. Namirnica koja svake godine ima glavnu riječ u ovom periodu jest bundeva, a načini njezinog kombiniranja su zaista brojni; od klasičnog pečenja u pećnici, pa sve do pripreme okrepljujuće juhe, a bundeva itekako može biti odličan sastojak i brojnim pićima, od kojih je kombinacija s kavom definitivno najomiljenija!



Sastojci:

- 120 ml jake kave ili jedan espresso
- 170 ml mlijeka
- 3 žlice pirea od bundeve
- 1 žlica meda
- dvije žličice šećera
- po želji cimeta, đumbira, muškatnog oraščića
- kapljica ekstrakta vanilije

Priprema:

Bundevu za početak ogulite, narežite na kockice te ju stavite kuhati pola sata. Nakon što bundeva postane mekša, stavite ju u blender zajedno s medom, šećerom i drugim začinima po želji te sve zajedno miješajte dok ne dobijete pire. Zatim od mlijeka napravite pjenu, za što je najbolje koristiti mikser. Kako bi pjena bila što kompaktnija, ne koristite hladno mlijeko, već ono sobne temperature. Kada imate sve komponente spremne, u šalicu stavite kavu, zatim pire od bundeve, a potom na vrh pjenu, koju uvijek možete upotpuniti s drugim začinima poput čokoladnih mrvica ili cimeta.

Foto: Unsplash, pexels
Objavljeno: 21.09.2020. u 11:08
Tagovi: kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p