GASTRO

Koktel u stilu snježne kugle hit je na društvenim mrežama, evo kako ga napraviti

Zadivite goste jednostavnim trikom

Sezona druženja pokucala nam je na vrata. Ako nešto volimo u prosincu, to je organiziranje predblagdanskih druženja. Prosinac u slavljeničkom raspoloženju želimo provesti od početka do kraja, a svako druženje s dragim ljudima dovoljno je dobra izlika da svečano dekorirate stol i malo više se potrudite oko serviranje hrane i pića.

Kada govorimo o serviranju pića, kokteli i pjenušac se jednostavno ne preskaču. Uz prigodne čaše postoje i jednostavni trikovi s kojima će svako piće izgledati kao da ga je radio koktel majstor. Na društvenim mrežama ove sezone ponovno je aktualan 'snow globe' trik s kojim svaki koktel izgleda kao prava ledena bajka. Ovo je idealan način za serviranje 'prozirnih' pića poput gin tonica.

Riječ je o jednostavnom triku uz pomoć leda koji biste svakako stavili u svaki koktel. Za koktel u stilu snježne kugle potrebna vam je grančica ružmarina i voda, a po želji možete dodati i zrnca šipka ili neki drugi bobičasti plod u blagdanskoj crvenoj boji.

Trik se sastoji u tomu da u čašu ulijete manju količinu vode i u nju uronite grančicu ružmarina i ostale željene dodatke. Tako pripremljenu čašu stavite u zamrzivač, kad na dnu dobijete sloj leda čaša je spremna za serviranje omiljenog koktela.

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.12.2023. u 13:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p