GASTRO

Koktele kakve ste sigurno viđali na Instagramu konačno možete kušati i u samom centru Zagreba!

Omiljeni Roots bar može se pohvaliti inovativnim načinom pripreme koktela!

Moramo priznati kako smo jedva čekali povratak poznatoj rutini i brzom životnom tempu, a na koji smo se pak toliko puta znali požaliti. Slaganje kockica nekadašnje rutine uključuje i omiljena mjesta bez kojih nam je gotovo nemoguće započeti svoj radni dan, a nerijetko u njih navratimo i kada ga želimo završiti u nešto opuštenijem tonu. Jedno od takvih mjesta je i Roots bar, koji se prije nešto manje od godine dana smjestio u Tomićevoj ulici, a u kojem odnedavno možete isprobati sjajne novitete na području koktela!

Ne tako davno predstavili smo vam Roots bar, mjesto koje je posebno zbog svoje jedinstvene ponude koja uključuje onu dnevnu, baziranu na laganim zalogajima i cijeđenim sokovima, kombinaciji idealnoj za započeti radni dan, a iza 16 sati ovo se mjesto pretvara u pravi koktel bar u kojem rado volimo nazdraviti njegovom završetku. Iako je Roots relativno nedavno otvorio svoja vrata, kreativnosti i inovativnosti ne manjka, pa su tako u svoju ponudu uvrstili jedan novitet koji se ne može vidjeti niti kušati nigdje drugdje u Hrvatskoj.

Riječ je o Flavour blasteru, relativno novom uređaju kojem popularnost sve više raste, ako je sudeći po fotografijama i videima koji izlaze iz barova po čitavom svijetu: "Flavour blasteru je uređaj koji radi na principu suhog leda i koji aromatizira koktele uz pomoć mjehurića koji sadrži različite arome. Mjehur se stavi na vrh koktela, traje oko 60-90 sekundi (taman za fotografiranje i stavljanje na Instagram), a kad se mjehurić raspukne oslobađa se aroma koja daje dodatni 'šmek' čitavom koktelu i iskustvu ispijanja. Flavour blaster smo uveli među prvima u Hrvatskoj i danas se njime služi svega nekoliko barova na području čitave države." - objasnio nam je vlasnik Tomislav Perko.

Sam uređaj je jako 'user friendly' i uz nešto prakse se može vrlo lako savladati njegovo korištenje, a jedna od ljepota Flavour blastera je ta što je vizualne i mirisne efekte kod koktela jako pojednostavio. Osim okusa, atraktivan je i način pripreme samog koktela, pa tako nosi i Insta-worthy status, a zbog čega ga sve češće viđamo na društvenim mrežama: "Kod ispijanja koktela su vrlo bitna barem tri segmenta - izgled pića, njegov miris i okus. Pošto se miris i okus ne mogu dočarati putem društvenih mreža, izgled je ono na što se svi fokusiraju kada žele podijeliti svoje iskustvo sa svojim prijateljima/pratiteljima. To dakako ne znači da se i koktel bar treba prvenstveno fokusirati na izgled samog pića - okus, miris, atmosfera, pristupačna cijena je ono što stvara lojalne mušterije i neki 'buzz' koji vas naposljetku izdvaja iz mora barova koji su mogli uspjeti, a nisu. Nadamo se da ćemo mi biti među onima koji su mogli uspjeti, i naposljetku - jesu." - dodaje Tomislav, čijim željama se i sami pridružujemo!

Foto: Josip Stević
Objavljeno: 10.06.2020. u 10:33
Tagovi: bar, kokteli

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p