GASTRO

Adresa na kojoj ćete uživati u najzanimljivijim koktelima

Joe's bar u jesen ulazi s novom koktel kartom
koktel
hotelu ARCOTEL Allegra sve svoje goste u jesen su odlučili uvesti novom, elegantnom koktel kartom. Joe's bar tako postaje mjesto gdje imate priliku uživati u 18 novih koktela, od kojih je većina iz razdoblja prohibicije, doba u kojemu su nastali začeci miješanja pića.


Dark 'n' Stormy, The Last Word, French 75, El Presidente, Hanky Panky... samo su neka imena s nove koktel karte hotela ARCOTEL Allegra koji svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.

koktel
''Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u 3 dijela. Prvi dio predstavlja koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića, pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju baznog alkohola, šećera i bitera. Drugi dio su kokteli iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova u kojima se u tom periodu ilegalno posluživao alkohol, te također pića nastala u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni prisiljeni napustiti zemlju radi zabrane točenja alkohola. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća, te za orginalne koktele barmena hotela ARCOTEL Allegra'', otkrio je iskusni barmen Joe's bara Ivan Mandarić koji je osmislio koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman's Choice.

koktel
Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne, te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o klasičnim kratkim pićima i dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni, te su ih u hotelu ARCOTEL Allegra upravo zbog toga pokušali oživjeti, te izvrsnoj ponudi vina, piva i kave u Joe's baru konačno dodati i ukusne koktele.

''Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu, već kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela, budući da u Joe's baru poslužujemo i hranu'', objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra.

koktel
koktel

Foto: PR
Objavljeno: 08.09.2016. u 15:42
Tagovi: Zagreb, kokteli

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p