GASTRO

Kolač od čokolade i šumskog voća za koji vam treba samo jedna posuda

Apsolutni čokoladni užitak

Vikendom uglavnom težimo aktivnostima koje će nas opustiti, pa tako nitko od nas ne planira svoje slobodno vrijeme provesti u kuhinji nad štednjakom. No, to ne znači da se ne moramo počastiti ukusnim desertom, pogotovo zato što smo ga itekako zaslužili nakon napornog radnog tjedna!

Priznali to ili ne, nakon ručka uvijek volimo pojesti jedan slasni desert, pogotovo ako on uključuje neizostavnu čokoladu. Kombinacije voća i čokolade pružaju desertu neku svježinu, pa nam toliko i ne sjedne teško nakon obroka. Uostalom za ovaj desert možemo reći kako ide u dušu, a ne u trbuh, stoga vam je za njegovu pripremu potrebno:

Sastojci:

Biskvit

-4 jaja
-10 dkg margarina
-10 dkg šećera
-10 dkg čokolade za kuhanje
-4 žlice brašna
-1 prašak za pecivo

Krema

-20 dkg čokolade za kuhanje
-žlica šećera
-o,5 l slatkog vrhnja
-100 g šumskog voća

Priprema:

Žumanjke i šećer umutite te dodajte istopljeni margarin i čokoladu. Zatim dobivenoj smjesi dodajte suhe sastoje i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ono što je važno u ovom koraku jest da bjelanjke umiješate polagano, a ne mikserom kako bi biskvit bio prozračniji. Biskvit stavite u pećnicu na 180 °C, oko 20 minuta. Kada je biskvit gotov, napravite kremu tako da slatko vrhnje, čokoladu i šećer miješate na laganoj vatri dok ne dobijete gustu smjesu. Pečeni biskvit izbockajte vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao prelijte ga toplom kremom. Zatim stavite rastopljeno šumsko voće na kolač te ga stavite u hladnjak kako bi se krema u potpunosti stegnula. Dobar tek!


Foto: Pexels
Objavljeno: 13.04.2019. u 00:00
Tagovi: kuhanje, kolači

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p