GASTRO

Konačno je otvorena prva Häagen-Dazs slastičarnica u Hrvatskoj! Evo što se sve isplati kušati!

Najbolji sladoled na svijetu konačno nadohvat ruke!

Ljeto obilježava nekoliko stvari, pa se tako pored godišnjeg odmora, hvatanja svake zrake sunca i osvježavanja u moru, visoko na listi omiljenih ljetnih aktivnosti nalazi i prekomjerna količina sladoleda, kao omiljene ljetne slastice. Upravo zato nas je oduševila vijest kako je prvi hrvatski Häagen-Dazs lokal otvorio svoja vrata i to u samom centru Zagreba!

Izbor slastica nikada nije bio ovoliko širok i raznolik, pa tako u svakom kutku grada možete pronaći zanimljive okuse, ali i brojne poznate gastronomske lance, u kojima smo do sada mogli uživati samo van granica Lijepe naše. Glavnu riječ kada je slastičarstvo u pitanju, definitivno ima Häagen-Dazs, koji nosi status najboljih industrijskih sladoleda na svijetu. Ovaj američki brend je utemeljen davne 1961. u New Yorku, što se po samom imenu ne bi baš dalo zaključiti, no to je i bila poanta, budući da su ga njegovi utemeljitelji, Reuben i Rose Mattus izmislili kako bi brend zvučao danski, što je bila posveta osnivača Danskoj koja se tijekom Drugoga svjetskog rata uzorno ponašala prema Židovima.

Tako se na prvim pakiranjima ovog sladoleda mogla vidjeti i karta Danske, a od ponude koja je sadržavala samo tri bazična okusa, čokoladu, vaniliju i kavu, 15 godina predanog rada pretvorilo je njihov sladoled u prepoznatljiv svjetski brend. U kvalitetu njihovih sladoleda od sada se možemo uvjeriti i sami i to u poznatoj Gradskoj kavani, odnosno kompleksu Johann Francka. Häagen-Dazs u svojoj ponudi ima petnaestak vrsta sladoleda te razne smoothieje, a od sladoleda je najpopularniji onaj od maline i maga! Definitivno odličan način da ispratimo posljednje ljetne dane!

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.09.2020. u 10:26
Tagovi: sladoled

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p