GASTRO

Korčula je dobila svoj prvi sushi restoran

Neobična konoba smjestila se u mirnu uvalu

sushi 
Prije nekoliko tjedana konoba Škafetin je otvorila svoja vrata svima željnima dobre hrane, a Korčula je postala bogatija za neobičnu novu gastro adresu koja u fokus stavlja svježu ribu i domišljate recepte. 

Dario Žrmikić iz Lumbarde postao je poznato lice malih ekrana doguravši do top 10 amaterskih kuhara u popularnom tv showu MasterChef, a nedavno se upustio u vlastiti kulinarski projekt otvorivši neobičnu konobu Škafetin. Bez roštilja, bez tradicionalnih dalmatinskih jela, ali zato s wok pećnicom, svježom ribom i domišljatim receptima mladog kuhara, konoba je u prvim danima poslovanja privukla mnoge goste. Skrivena među maslinama, u blizini mora u mirnoj uvali Lumbarajsko Račišće, uz dobru hranu konoba je ponudila i pristupačne cijene.

''Ponuda koju ima Škafetin sasvim je drugačija od tipične konobe na ovim prostorima. Ideja o otvaranju je nastala nakon moga ispadanja iz Mastechefa, želio sam pokrenuti vlastitu gastronomsku priču s naglaskom na kuhanje, a ne na zaradu'', izjavio je Dario.
 
riba
 
Dario je inače tehničar za brodostrojarstvo, oduvijek je volio kuhati, interesirale su ga tehnike i obrade hrane, sastojci i začini pa se, na nagovor prijatelja, prijavio na prošlogodišnje izdanje popularnog kulinarskog showa MasterChef. Iako se nije nadao prolasku u top 16, dogurao je do top 10 naučivši puno od izvrsnih chefova i stvorivši nova prijateljstva. Danas, osim što konobari, svakodnevno kuha u svojoj konobi, a upravo je to ono što planira raditi još mnogo godina.

''Plan je raditi u konobi, istraživati sve potencije i usavršavati svoje gastronomsko umijeće. Naš otok je pun prekrasnih namirnica i ostalih zanimljivih prednosti koje samo treba prenijeti na pijat. Svakako naletite do Škafetina, čeka vas vesela atmosfera, ugodan ambijent i hrana za prste polizati'', istaknuo je Dario.
 
sushi 
Mladi zaljubljenik u kuhanje i dobru hranu do kraja ljeta planira napraviti još neka kulinarska iznenađenja s gostima koji su poznati i cijenjeni na gastronomskoj sceni. Osim toga, nada se dogodine napraviti tematske tjedne poput tjedna japanske kuhinje, ali s domaćom, svježom ribom. Do tad možete probati specijalitete kuhinje poput ribe u škartocu, dalmatinski sushi ili smokava u vinu. Kako sam navodi, najviše ga veseli vidjeti iste ljude kako se vraćaju po treći put u konobu dok iz nje izlaze sa smiješkom.
  
 
Foto: PR, Pexels
Objavljeno: 24.08.2016. u 10:59

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p