GASTRO

Kupite zdrave i domaće namirnice bez izlaska iz vlastitog doma!

Mali popis OPG-ovaca koji dostavljaju na vaš kućni prag!

Činjenica jest da nam je pandemija koronavirusa uvelike promijenila svakodnevicu, pa je jedini izlazak iz doma zapravo onaj koji uključuje odlazak u obližnju trgovinu. No, i taj odlazak je postao uvelike stresan jer prizori ljudi s maskama, kirurškim rukavicama, kako stoje u velikim razmacima jedni od drugih nisu nimalo ugodni, a nelagodu vrlo često dodatno stvaraju i prazne police, koje su postali sve češći podsjetnici krize koja nas nakon prolaska pandemije sve očekuje...

Trenutno velika većina nas svijet spašava u pidžami, svojim ostankom doma, no to nije sve što možemo napraviti da iz cjelokupne situacije izvučemo ono najbolje. Kako prolaze dani naši hladnjaci su sve prazniji, odlasci u kupovinu se stresniji, stoga i ne iznenađuje da se sve više okrećemo dostavi, kao praktično rješenje, a koja je i sama u svoje redove unijela promjene po pitanju beskontaktne dostave. Ovaj siguran i praktičan način polako uvode i brojna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, koja su svoje fizičke trgovine morala zatvoriti, stoga je sada pravo vrijeme da budemo tu #jednizadruge te svojim nešto pametnijim izborima pomažemo i domaćem tržištu.

 Zdrave namirnice sada su više no ikada poželjne na našem meniju, budući da je osnaživanje imuniteta prioritetno, pa zašto ne uvrstiti u svoj svakodnevni meni domaće i svježe namirnice? Tako na stranici 'Misli globalno - kupuj lokalno' na jednom mjestu možete pronaći domaće proizvode lokalnih proizvođača voća, povrća, meda, maslinovog ulja, prerađevina poput pekmeza, vina, likera i sličnih proizvoda s područja Makarske rivijere, a sve ih možete naručiti onlineKlice Solina svoje svježe povrće, klice i sojine proizvode, uz prethodni telefonski dogovor, uručuju na adresi Struge 5. Zagreb, gdje preko ograde možete uzeti željene namirnice. Mali Vrt kupovinu namirnica olakšao je slaganjem gotovih paketa, pa tako možete naručiti i mix voća i povrća u različitim veličinama, pri čemu možete ostvariti i 10% popusta na cjelokupan iznos narudžbe! Voće i povrće možete naručiti i preko Zeko dostave, na čijoj stranici možete pronaći raznovrstan popis namirnica koje su taj dan raspoložive za dostavu. Cijena dostave je 20 kuna, a za narudžbe vrijednosti 200 kn ili više, dostava je besplatna. Agromativ također poziva da ostanemo doma svojom dostavom voća i povrća, koje možete naručiti putem maila agromativ@gmail.com ili na broj 098 9013 156 / 099 4173 881, a svoju narudžbu plaćate prilikom preuzimanja robe.

Osim voća i povrća, ribu (točnije brancin) proizveden u uzgajalištu, možete naručiti na stranici MarFish, kao i putem telefona:"Narudžbe primamo na sljedeće brojeve telefona: 098 492 017 za područje otoka Ugljana, 098 744 388 za područje Splita. Isporuka se vrši na vašu kućnu adresu, sa svim poduzetim mjerama zaštite u skladu s naputcima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Za područje Zagreba riba pod brendom MarFish svih veličina zasad je dostupna u trgovačkom centru Metro. Ukoliko se ova izvanredna situacija nastavi, organizirat ćemo i dostavu na kućne adrese za područje grada Zagreba." - stoji u službenoj Facebook objavi.

Sirana I-Pak besplatno dostavlja razne vrste sireva na području Šibenika i Drniška, dok je za ostala mjesta omogućena dostava putem GLS-a, a osim sireva u svojoj ponudi imaju i kore za savijače te domaći med.

  Domaće sokove možete naručiti iz OPG-a Vonić, dok Domaća Butiga iz Rijeke okuplja više od 40 domaćih proizvođača alkoholnih pića, prirodne kozmetike, sirupa, čajeva, umaka, ulja i drugih proizvoda, pa će sigurno svatko pronaći nešto za sebe. U nastavku smo izdvojili Instagram profile i drugih OPG-ovaca koji zaslužuju vašu pažnju, stoga dok spašavate svijet od korone, svojom narudžbom pomognite i malim obiteljskim obrtima!

OPG Rosman

Štand voća i povrća

OPG Huzek

Fisherija

Garden.hr

Milk bar farma

Špajz

Objavljeno: 26.03.2020. u 11:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p