By Marta Duvnjak, 19.9.2023.
Dobra hrana može popraviti i najgori dan. Vjerujemo da bi se većina složila s nama. A ako moramo izabrati neko jelo koje se nalazi pri samom vrhu naše 'comfort food' liste to bi sigurno bila tjestenina. Talijanima se mora priznati da ta kombinacija tjestenine i ponekad najjednostavnijeg umaka izaziva senzaciju za naše okusne pupoljke. Jedan jednostavan recept za brzu i slasnu paštu izdvojili smo u nastavku.
Kulinarski Instagram profil koji nas je osvojio brojnim 'lazy pasta' receptima je onaj chefa Matthisa Nowaka koji inače radi u 'fine dine' restoranima, ali za svoje pratitelje kreira jela koje i početnici mogu s lakoćom napraviti. Naš današnji izbor je tjestenina u kremastom umaku od pečenog povrća.
Sastojci za dvije obilne porcije:
190 g tjestenine po izboru
4 rajčice
2 paprike
2 glavice luka
malo češnjaka
ružmarin, majčina dušica (možete se poslužiti i mješavinom mediteranskih začina)
maslinovo ulje
začini (sol, papar, paprika u prahu, origano, malo čilija)
svježe nasjeckani vlasac i sir (za posipanje)
Priprema:
Povrće operite, ogulite i očistite od sjemenki. Sve stavite u posudu za pečenje na malo maslinovog ulja. Pecite otprilike 40 minuta na 160°C. Začine možete dodati prije ili poslije pečenja.
Skuhajte tjesteninu prema uputama. Nakon što je povrće gotovo, izvadite ga iz pećnice i kratko blendajte.
Tjestenini dodajte umak od povrća, po potrebi dodatno začinite i sve završite s malo svježe nasjeckanog vlasca i sira.
Objavljeno: 19.09.2023. u 13:37