GASTRO

Lijena pašta po receptu vrhunskog chefa: Ručak za dane kad nam se ništa ne da, a želimo fino jesti

Ukusan obrok u samo nekoliko minuta

Dobra hrana može popraviti i najgori dan. Vjerujemo da bi se većina složila s nama. A ako moramo izabrati neko jelo koje se nalazi pri samom vrhu naše 'comfort food' liste to bi sigurno bila tjestenina. Talijanima se mora priznati da ta kombinacija tjestenine i ponekad najjednostavnijeg umaka izaziva senzaciju za naše okusne pupoljke. Jedan jednostavan recept za brzu i slasnu paštu izdvojili smo u nastavku.

Kulinarski Instagram profil koji nas je osvojio brojnim 'lazy pasta' receptima je onaj chefa Matthisa Nowaka koji inače radi u 'fine dine' restoranima, ali za svoje pratitelje kreira jela koje i početnici mogu s lakoćom napraviti. Naš današnji izbor je tjestenina u kremastom umaku od pečenog povrća.

Sastojci za dvije obilne porcije:

190 g tjestenine po izboru

4 rajčice

2 paprike

2 glavice luka

malo češnjaka 

ružmarin, majčina dušica (možete se poslužiti i mješavinom mediteranskih začina)

maslinovo ulje

začini (sol, papar, paprika u prahu, origano, malo čilija)

svježe nasjeckani vlasac i sir (za posipanje)

Priprema:

Povrće operite, ogulite i očistite od sjemenki. Sve stavite u posudu za pečenje na malo maslinovog ulja. Pecite otprilike 40 minuta na 160°C. Začine možete dodati prije ili poslije pečenja.

Skuhajte tjesteninu prema uputama. Nakon što je povrće gotovo, izvadite ga iz pećnice i kratko blendajte.

Tjestenini dodajte umak od povrća, po potrebi dodatno začinite i sve završite s malo svježe nasjeckanog vlasca i sira.

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.09.2023. u 13:37
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p