GASTRO

Ljetno kino Bačvice u znaku Gourmet Street Food Festivala

Svjetski okusi na festivalu koji se ne propušta

street food festival split 
Ljetnom kinu Bačvice u hladu borova, ali i tik uz more od 17. lipnja do 3. srpnja traje Gourmet, drugi po redu street food festival prepun glazbe, dobre hrane i ugodnog druženja čiji je koncept ove godine dodatno začinjen.

Gourmet osim što spaja različite okuse svjetskih kuhinja, nudi i domaće specijalitete u neobičnim izdanjima dajući priliku svim posjetiteljima da okuse i dožive nešto novo.

Kroz različitu ponudu u desetak Gourmet kućica na jednom mjestu spajaju se okusi raznih svjetskih kuhinja kao što su Španjolska, Turska, Kina, Jamajka, Portugal, Njemačka, Italija i naravno Hrvatska. Osim odlične glazbe posjetitelji mogu uživati u večernjim projekcijama filmova gastronomske tematike, a gledale su se i utakmice Hrvatske u sklopu nogometnog prvenstva.
 
street food festival split 
Ulaz na Gourmet je besplatan za sve programe, uključujući i koncerte. Službeni Gourmet chef i nasljednik Ivana Pažanina je Toni Boban, pobjednika Bisera mora 2015. i IKKER-a 2016. koji na Gourmetu brani okuse i mirise domaće kuhinje.

Gužva na Gourmetu započela je 17. lipnja koncertom grupe Vatra, a nastavila se uz Ljetno kino i Detour u petak 24. lipnja. Posjetitelje svakodnevno zabavljaju manji bendovi, a zatvaranje festivala 3. srpnja bit će uz veliki koncert Nene Belana.
 
street food festival split 
Brojni dnevni eventi uključuju i edukacije, cooking showove, prezentacije proizvoda, degustacije i radionice joge za posjetitelje dok večernji program nosi opuštajući i zabavni karakter, kroz koncerte i nastupe navedenih i mnogih drugih glazbenih izvođača.

Splićani i njihovi gosti s oduševljenjem su prihvatili ovaj festival te ga posjećuju u velikom broju. Dok jedni uživaju u gastronomskim specijalitetima, drugi se zabavljaju uz bogat glazbeni i zabavni program, što Gourmet čini idealnim mjestom za ugodne ljetne večeri.
 
street food 
Foto: PR, Pexels
Objavljeno: 28.06.2016. u 13:28

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p