GASTRO

Marshmallow muffins - dvostruka doza užitka

Tihana Koprek vam predlaže idealnu nedjeljnu slasticu

Marshmallow muffin 
Odlični ako ih jedete zasebno, no još bolji kada ih lagano rastopite i zapečete s muffinima. Govorimo, naravno, o marshmallows slasticama koje vam danas predlažem kao nedjeljni desert, ali i kao slatko iznenađenje za Majčin dan.

Sastojci:

175 g maslaca sobne temperature
175 g šećera
3 jaja
300 g Podravka bijelo brašno (oštro)
50 g Dolcela kakao u prahu
Pola pakiranja Dolcela praška za pecivo
3 žlice mlijeka
12 marshmallowsa
 
Marshmallow muffin
Miksati maslac i šećer dok se ne spoje. Dodati jedno po jedno jaje i miksati dok se ne dobije jednolična smjesa. Dodati mlijeko i dalje miksati ručno. Pomiješati kakao, brašno i prašak za pecivo te zajedno dodati u smjesu maslaca, jaja i mlijeka. Pomiješati špatulom i napuniti vrećicu za ukrašavanje kako biste imali manje posla s doziranjem.

Pripremiti kalup za muffine i 12 komada papirnatih košarica. Napuniti svaki kalup sa ¾ smjese i staviti u pećnicu na 170 stupnjeva 15 minuta. Nakon 15 minuta napraviti test čačkalicom i ako je na dodir pečeno, ali još malo tekuće, vrijeme je da na svaki muffin dodate po jedan marshmallow i vratite u pećnicu na 3 do 5 minuta, dok se ne rastopi i zapeče.

Preporučujem jesti tople dok je marshmallow još rastopljen!
 
Marshmallow muffin 
 
Tihana Koprek
Objavljeno: 10.05.2015. u 10:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p