GASTRO

Matcha dalgona: osvježavajući napitak koji će oduševiti baš sve

Ukusan i brz napitak koji ćete obožavati!

Sigurni smo kako niste propustili hit kavu koju su u karanteni radili baš svi. Pogađate, riječ je o dalgona kavi koja je neizmjerno ukusna i zanimljiva za pripremu. Ipak, kako dolazi sve toplije vrijeme, javlja se želja za konzumiranjem osvježavajućih napitaka, pa je upravo zato matcha dalgona naš prvi izbor!

Dalgona kava dobiva se miksanjem šećera, kave i vruće vode, a nakon što se počne stvarati neodoljiva kompaktna krema, vaša kava je spremna za posluživanje. Dobivenu kremu valja staviti u času ili šalicu u koju ste prethodno ulili mlijeko i nekoliko kocki leda te uživanje u sjajnom okusu može početi. Što se tiče matcha verzije, proces je poprilično sličan, a jedina razlika krije se u tome što je potrebno dodati matcha prah.

U nastavku potražite recept i sve potrebne sastojke!

Sastojci:

1 čajna žlica matcha praha
1 žlica šećera
1 žlica tople vode
2 žlice aquafabe
mlijeko
led

Priprema:

Priprema matcha dalgona kave gotovo je jednaka pripremi 'obične' varijante. Prvi korak je napraviti aquafabu od slanutkove vode te potom u dobivenu kremastu smjesu, koja je zapravo zamjena za bjelanjak, dodati matcha prah, šećer i vodu. Zatim je potrebno sve skupa dobro promiješati pjenjačom ili mikserom kako biste dobili kompaktnu smjesu koju potom nanesite na mlijeko s ledom koje ste ulili u čašu ili šalicu!

Objavljeno: 26.05.2020. u 12:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p