GASTRO

McDonald's otvorio prvi luksuzni restoran

Pop-up restoran u Tokiju

 
Najpoznatijem lancu brze prehrane očito više nije dovoljan tržišni kolač koji mu trenutno pripada te se odlučio na pomalo apsurdan korak. Zaboravite kavijare, šampanjce koji koštaju više od male garsonijere ili sporo kuhane bikove obraze s mousseom od korjena peršina. McDonald's vas je odlučio potpuno razmaziti.

Svoj prepoznatljivi brzi način prehrane na jednu je noć zamijenio luksuznom večerom od tri slijeda, uprizorenom u pop-up restoranu u Tokiju. Ako je pitati McDonald's tim, luksuz ćete od standardnih prženih krumpirića i hamburgera napraviti prerežete li ih na male komadiće i na njih nataknete fine čačkalice, krumpiriće pretvorite u juhu, a povrće u žele, a sve to bit će vam posluženo na pravim porculanskim tanjurima, uz kristalne čaše i srebrni pribor za jelo. Uz popratne stylish menije i, šokantno, prave ubruse, pitamo se koga to zapravo žele prevariti prevariti?

Šalu na stranu, ovaj pothvat gigantske kompanije zapravo je bio dio marketinške strategije pojačavanja prepoznatljivosti brenda u Japanu. 20 sretnih dobitnika je tako imalo priliku uživati na visokoj nozi u meniju koji je počinjao s Vichyssoise Mac juhom od krumpirića i salatom pretvorenom u žele, nakon čega je uslijedio Fresh Mac burger i ledeni čaj u čaši za vino. Oreo McFlurry u zdjelici završio je ovu prestižnu večeru, a nama ostavio pitanje – žudi li Japan doista za ovakvim luksuznim iskustvom?
 
mcdonalds 
M.M.
Foto: Splash News
Objavljeno: 23.07.2015. u 10:42
Tagovi: hrana, restoran

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p