GASTRO

Michelin izdao specijalno izdanje posvećeno Istri

Novo priznanje za istarsku regiju

Najprestižniji europski vodič za gastronomiju od čije kritike strepe restorani ili se ponose zvjezdicom za izvrsnost, Michelin, već je drugu godinu zaredom objavio specijalni vodič posvećen Istri.

Specijalni „Red Michelin Guide“ do sada je objavljivan za velike gradove poput Pariza, Barcelone ili područja od posebne gurmanske važnosti kao što je Provansa. Ipak, regija Istre ispunila je Michelinove stroge kriterije u oštroj konkurenciji te drugu godinu za redom dobila specijalni vodič. Osim Montea u Rovinju koji je prvi u Hrvatskoj dobio prestižnu zvjezdicu, dva nova restorana dobila su preporuke u ovome vodiču – Buščina i Badi, oboje iz Umaga.


„Ovogodišnje izdanje vodiča predstavlja 16 najboljih istarskih vinarija i maslinika u regiji. Ovo izdanje za Istru vrlo je važno, a njegovi učinci su osobito važni za buduću perspektivu Istre“ izjavio je ravnatelj Istarske turističke zajednice Denis Ivošević. 
Neke od vinarija su Roxanich iz Motovuna, Kozlović iz Momjana, Matošević iz Sv. Lovreča dok maslinike predstavlja Ipša iz Livade, Zigante iz Buja te Belci iz Vodnjana. 

Vodič „Istria Croatia Guide“ dostupan je na engleskom i njemačkom jeziku u čak 15.000,00 izdanja koji će biti dostupni na ključnim mjestima u Istri kao što su turistički informativni uredi te restorani.

Foto: Zigante, Meneghetti, Buščina
Objavljeno: 17.05.2018. u 10:46
Tagovi: Istra

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p