GASTRO

Miki's je nova zagrebačka gastro oaza koju volimo na prvu

Novo cool mjesto za sve ljubitelje ukusne hrane

Rađa se nova gastro bajka. Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor novog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim 'troterovskim' eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu. Uređenje ovog cool mjesta potpisuje Nedjeljko Mikac Cak.

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's. Suvlasnik restorana Miroslav Miki Balent bio je aktivni sudionik društvene i gastro scene te vlasnik kultnog Gjure. Svoje uspomene iz tog vremena, kojeg se rado sjećamo, u novi je prostor ugradio zajedno s partnerom, ugostiteljem Antonom Beršićem. Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.

Neodoljivi, skriveni gradski kutak okružen zelenilom i potočićem idealan je bijeg od gradske vreve, koji uz originalne gastro delicije pripremljene po domaćoj recepturi obećava pravu rapsodiju za nepce. Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha. Ponedjeljkom će se kuhati gurmanske lazanje i vinski gulaš, utorkom osso bucco s knedlama od kruha, a srijedom pašticada s njokima. Ako ste ljubitelj npr. bamije, onda je četvrtak vaš dan za ručak u Miki'su, a petkom ćete, primjerice, moći uživati u brudetu od hobotnice. Subotom će Miki’s pripremati janjetinu u finim travama.

Miki’s se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1. Uz unutrašnji prostor koji se prostire na 200m2, tu je i prostrana terasa, vrt i potočić s ribicama te minijaturnim žabama čiji povremeni kreket praćen cvrkutanjem ptica s obližnjih stabala itekako opušta i bit će pravi bijeg iz gradske vreve.

Foto: Filip Popović
Objavljeno: 14.03.2019. u 12:00
Tagovi: hrana, restoran

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p