GASTRO

Mjesto koje morate posjetiti ako ljetujete na Hvaru

Nezaobilazna postaja vrhunske gastronomije i najbolje zabave
Hvar već godinama slovi kao jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj. Ovaj mondeni otok, kojega mnogi nazivaju hrvatskim St. Tropezom, može se pohvaliti najvećim brojem sunčanih dana u godini, bogatom poviješću, prekrasnom okolinom i azurnim, kristalno čistim morem. Stoga, uopće ne iznenađuje, što ovaj mali komadić raja u Jadranskom moru, redovito pohode znatiželjni posjetitelji iz čitavog svijeta.

Jedno od najljepših mjesta na otoku, omiljena gastro destinacija istinskih foodieja i gurmana, nalazi se u samoj staroj jezgri, a zove se – Passarola. Ovaj poznati hvarski restoran već od svog otvorenja u samom je vrhu domaće gastroscene, ponajprije zahvaljujući sjajnom i briljantno osmišljenom meniju. Pomalo osebujno, no iznimno maštovito i suvremeno, hrabro spaja tradicionalne okuse Hvara i to u modernoj izvedbi. Ovdje caruje chef Igor Obradović koji kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, pripremljena s lokalnim, svježim i organskim namirnicama.Tako u Passaroli možete kušati Pojorski bronzinić (tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice s morskim glavonošcima), ribarski lonac (nevjerojatno aromatično jelo pripremljeno od jastoga, škampi te školjkama s tagliatellima) ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice.Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju fantastična hvarska vina poput Agera, Plavca malog  Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Zlatatice, Pribidraga. Sva ova prekrasna vina već su unaprijed uparena s hranom iz jelovnika. 


Baš poput jela koji izlaze iz njegove male tvornice - kuhinje, dizajn interijera samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje poznati brački kamen nasuprot modernih staklenih terasa i ambijentalnog osvjetljenja.Passarola je dugo bio poznat primarno kao isključivo restoran, međutim, prije dvije godine doživio je pravi stilski procvat: osvanula je nova, proširena terasa, a restoran je dobio i jedan odličan novitet – vrhunski dizajniran podrum, koji se pretvorio u noćni klub te tako postao nezaobilazna stanica u ludom ljetnom noćnom provodu. Odlični autorski ljetni kokteli, ritmični house zvukovi i cjelonoćna zabava samo su djelić atmosfere noćnog kluba Passarola.Stoga, ako vas ovoga ljeta put odnese do ovog magičnog otoka, ne propustite priliku posjetiti jedan od njegovih najboljih restorana. Svim zaljubljenicima uz dobru “spizu”  i probrana vina, Passarola će pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo, doživljeno u jedinstvenom ambijentu koji okružuje brački kamen i 500 godina stare zidine.
Foto: PR 
Objavljeno: 10.07.2018. u 11:03

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p