GASTRO

Moscow Mule je ljetni hit koktel koji morate kušati

Ukusno i osvježavajuće!

Možemo se složiti kako je ljeto period u kojem volimo ispijati ukusne koktele koji nas istovremeno osvježe, ali i iznenade posebnim i drugačijim okusima. Iako je gin&tonic jako dugo bio pri vrhu omiljenih ljetnih pića, moramo priznati kako mu se jedan drugi koktel poprilično približio.

Ako ste već iskoristili pokoji vikend za bijeg na obalu, sigurni smo kako ste primijetili zanimljive bakrene lončiće. Naime, riječ je o popularnom koktelu Moscow Mule, a upravo činjenica kako se servira u šarmantnim lončićima dodatno ga je popularizirala i naparavila hit koktelom ljeta. Ovaj koktel pojavio se je 1940. godine te je i onda jedno od njegovih glavnih obilježja bio upravo bakreni lončić. Priča o nastanku ovog koktela počinje u tridesetim godinama kada je John Martin kupio malenu destileriju vodke imenom Smirnoff.

@simplyrecipes

Većina Amerikanaca u to vrijeme nije čak niti čula za vodku, pa je prodaja išla vrlo loše, a Martinov prijatelj, s druge strane žalio se na lošu prodaju ginger beer-a. Dolaskom treće osobe koja je imala problem s prodajom bakrenih lončića, dogodilo se koktel jer su zajedničkom odlukom odlučili pomiješati vodku i ginger beer te dodati nekoliko listića limete i sve skupa poslužiti u bakrenom lončiću. Kombiniranjem sastojaka koji su osuđeni na prosast rodio se Moscow Mule, koktel s jednom od najuspješnijih marketinških kampanja u povijesti koja ga je dovela do pojavljivanja u brojnim filmovima, ali i neizmjerne popularnosti koja se zadržala sve do danas. Budući da je baš sada najljepše vrijeme za uživanje u ukusnim koktelima, želite li napraviti sami svoj Moscow Mule, u nastavku donosimo njegov jednostavan recept.

Sastojci:

5cl vodke
2cl limete
8cl đumbir piva

Objavljeno: 23.07.2019. u 12:39
Tagovi: kokteli

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p