GASTRO

Najbolje od domaće gastro ponude u svibnju

Gastro kompas by FASHION.HR
gastro kompas 
Još jedan novi mjesec, još jedna nova to do lista. I dok nam sve ostale izazivaju instantni osip i potrebu za uprizorenjem vlastite otmice u svrhu vječnog godišnjeg odmora na otoku bez telefonskim i inih veza, lista s naznakom gastro posebno nam je draga.

Vidite, život čine male stvari, a mi ih volimo staviti crno na bijelo. Čisto da budemo sigurni kako ih neumorna svakodnevica sa svojim beskonačnim obavezama i jurnjavama ne bi istisnula s naših rasporeda. Jutra zato rezerviramo za brzi doručak, može i usputni, preživjet ćemo. Popodneva provodimo uz prijatelje i finu hranu, a večeri utapamo u filozofijama i čašama vina te, ako možemo birati, tapasima. Bivanje odraslima barem na ove male komadićke vremena stavljamo na pauzu, na lice osmijeh, a moto za kojim se vodimo je ona prostituirana, uživaj u trenutku.
 
Poklapa li se vaša vizija sretnog života s ovom našom, moglo bi vas zanimati kako će nam u provođenju hedonističkih eskapada u svibnju pomoći domaća gastro scena...

kroštula 
Kroštula
U žurbi ste, no i u potrazi za finim doručkom? U centru Zagreba, u Preradovićevoj 1, vas čeka Kroštula. Prema službenom opisu manufakturna proizvodnja kruha i slastica, ova delikatesna pekarnica prepuna zdravih zalogaja i domaćeg kruha posljednjih nas dana mami slatkim novitetima - originalnim Paris Brest, Eclair i Tartelletima.
 
pod zidom 
Pod Zidom Bistro & Wine Bar
Kao favorit mnogih za ugodna druženja uz vino i dobru hranu posljednjih se mjeseci nametnuo zagrebački bistro Pod Zidom. U lijepi ambijent u centru grada svraća se ne bi li se guštalo uz izvrsna jela koja se mijenjaju iz dana u dan, a kao svojevrsni klasik izdvaja se sendvič s pastramijem, ujedno naša tiha patnja ovog svibnja.
 
time
Time Restaurant & Bar
Omiljeni Time Restaurant u Petrinjskoj 7 u Zagrebu poznat je po svojim japanskim specijalitetima, odnosno sushiju, no mi smo svibanj ipak odlučili započeti uz juhu. Japanska juha s rezancima, pečenom svinjskom potrbušinom, kuhanim jajem, klicama i listićima đumbira naš je gastro prijedlog!
 
binimoto 
Binimoto Sushi
Svakodnevna postaja za sve ljubitelje sushija - Binimoto Sushi, predstavio je novo jelo u svojoj a la carte ponudi u Radničkoj. Japanske okruglice od tijesta punjene svinjetinom, đumbirom i mladim lukom zovu se Gyoze, a mi u njima uživamo narednih dana.
 
lauba 
Lauba
Kišni su dani u zagrebačkoj Laubi lakši uz bogat stol ispunjen finim jelima. Na našem će se stolu svakako naći i novi burger koji se u bistrou može dobiti po cijeni od 42 kune.
 
ab ovo 
AbOvo Bistro&Bar
Novootvoreni bistro AbOvo u Bukovačkoj 27 već je s prvim danima privukao pozornost medija, ali i gostiju. Svojom kombinacijom tradicije i modernog pristupa gurmanima je ponudio urbanu i ugodnu atmosferu upotpunjenu dnevnim menijima satkanim od sezonskim namirnica. Premda se jela mijenjaju iz dana u dan, mi ćemo u svibnju vrebati gnude od kozje skute u umaku od pečenih rajčica.
 
bistro apetit 
Bistro Apetit
Zvijezda zagrebačke gastro scene svakako je Bistro Apetit, koji sa svog proljetnog menija izdvaja raviol sa skutom, svježim hrenom, topljenom rajčicom i blitvom!
   
zifandel 
Zinfandel food & wine bar
Da se Split probudio iz zimskog sna dokazuju mnogi restorani koji su otvorili svoja vrata. Jedan od njih je i Zinfandel, u kojem obavezno kušamo Carpaccio od hame s kaparima, uljem od bijelog tartufa, s matovilcem, sušenim rajčicama, motarom i limunom.
 
sherrys 
Sherry's Wines & Bites
Osim što nudi izvrsne večeri ispunjene glazbom i vinom, Sherry's Wines & Bites svojim nam je novim menijem dao dodatan povod za dnevni ili večernji izlazak. Jedna od novosti sa Summer menija jest Pulled Pork sandwich, porok kojem ćemo se rado prepustiti.
 
o'hara 
O'Hara
Poznata kao mjesto s jednom od najboljih pizza u Zagrebu, O'Hara konstantno predstavlja novitete od kojih mnogi postaju hit. U ovu kategoriju spada i netom predstavljeni tapas meni na kojem smo probrali svog favorita - vege tapas s rajčicom, bosiljkom, maslinovim uljem i domaćim češnjakom.
 
bistro 75   
Bistro 75
Znamo da se u Bistrou 75 nalaze najbolji sendviči u Zagrebu, ali ono što do sada nismo imali pojma jest da u popularnom bistru možemo popiti i fini koktel! Naime, u Preradovićevoj se po novom uz sendviče i gablece mogu naručiti klasični kokteli u poremećenoj ili standardnoj verziji. Što to točno podrazumijeva, doznajte sami u Bistrou 75.
 
brewbites 
Brewbites Zagreb
Za sve ljubitelje slatkog dobra vijest stigla je iz zagrebačkog Brewbites. Na ponudi će se odsad naime naći i mini palačinke!

Matea Martek
Foto: Facebook, Pexels

Objavljeno: 02.05.2016. u 14:39
Tagovi: prehrana, hrana, restoran

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p