GASTRO

Najbolji način za obilježavanje Dana planeta Zemlje

Mislite zeleno i kupujte hranu s izvora na posebnom izdanju Malog placa s Tavana
mali plac s tavana 
Velik izbor organskih, sezonskih i svježih, plodova i namirnica, kao i mali proizvođači od kojih će se iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje dočekat će ovoga petka, 22. travnja 2016., sve posjetitelje posebnog zelenog izdanja Malog placa s Tavana. Povod za ovo zeleno okupljanje u Branimir centru od 16 do 20 sati jest Dan planeta Zemlje.

S naglaskom na zemlju i s ciljem poticanja urbanog vrtlarstva i proizvodnje vlastite hrane, uobičajena maloplacna ponuda ovom će prilikom biti upotpunjena egzotičnim, ali i domaćim eko sadnicama i sjemenjem koje će se moći razmijeniti ili kupiti. Dodatno će biti će postavljena izložba sjemenja iz raznih krajeva svijeta te zeleni stol s ponudom zelenih sokova i povrća s eko imanja.

Na Dan planeta Zemlje maloplacnim gostima i posjetiteljima Branimir centra dijelit će se platnene vrećice i vrećice od recikliranog papira s ciljem poticanja smanjenja korištenja plastičnih vrećica prilikom kupovine.
 
Sjajan način za obilježavanje Dana planeta Zemlje
Mali plac s Tavana redovito se održava svake srijede u Branimir centru u popodnevnim satima (16 – 20 h), a na popisu namirnica koje nudi iz tjedna u tjedan su svježe voće i povrće, kravlji i kozji sir, domaći kruh, prirodni sokovi i octevi, umaci i namazi, med i sirove slastice, tofu i sejtan, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, orašasti plodovi, ghee maslac, domaća vegeta, maslinovo i bučino ulje, ayurvedski proizvodi, prirodna kozmetika, heljdini jastuci i drugo.
 
Sjajan način za obilježavanje Dana planeta Zemlje 
Mali plac s Tavana od svog je početka puno više od "placa". To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac su osmislile i pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin krajem 2012. godine, želeći stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalne organske hrane malih proizvođača. Od tada, kako bi postao što dostupniji većem broju ljudi, Mali plac se "spušta" s poznatog zagrebačkog Tavana u nove i zanimljive gradske prostore, među kojima su i Cafe u Dvorištu, Potepuh, Cafe Marlene, Caffe bar Jutro, Swanky Mint Hostel, HDLU (Art Jam), Stara bolnica u Vlaškoj (Dan D), Bivša tvornica Katran (Industrija 5reković), Lauba (Tjedan dizajna), Branimir Centar, Super Nova Centar i drugi.
 
mali plac s tavana 
 
Objavljeno: 20.04.2016. u 14:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p