By Marta Duvnjak, 10.9.2023.
Ako ste ljubitelji brzih torti bez pečenja preporučujemo da odmah krenete u kuhinju pripremiti ovu inspiriranu popularnom čokoladicom našeg djetinjstva. Riječ je ‘Bananko’ torti koju se jako lako priprema, a spaja hrskavu podlogu i neodoljivu kremu od vanilije. Što vam je sve potrebno i kako ju pripremiti saznajte u nastavku.
Recept smo pronašli na IG profilu @recepti_bajms, gdje magistrica farmacije dijeli recept za brze i lake slatkiše i slaniše koje svatko može napraviti. Odmah nas je privukao recept za brzu tortu inspiriranu jednom od omiljenih čokoladica. Postupak pripreme možete vidjeti u videu, a niže se nalazi popis svih potrebnih sastojaka
Sastojci za podlogu:
300 g mljevenog keksa
130 g otopljenog maslaca
135 ml mlijeka
Sastojci za kremu:
2 banane
malo soka od limuna
500 ml mlijeka
1 kesica pudinga od vanilije
2 reda bijele čokolade
100 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
malo kremfiks
10 čokoladnih bananica
Priprema:
Sastojke za podlogu stavite u jednu posudu i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu koju ćete potom utisnuti u kalup.
Isjeckajte banane i prelijte s malo soka od limuna za okus i kako ne bi pocrnile te ih posložite na podlogu od keksa. Zatim se bacite na pripremu kreme. U 500 ml mlijeka skuhajte pudding od vanilije prema uputama na vrećici. U topli puding dodajte bijelu čokoladu. Prekrijte folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi dodajte izmiksani maslac, a zatim i šlag od slatkog vrhnja i kremfiksa te lagano promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pola kreme stavite preko banana, zatim na taj sloj posložite nasjeckane čokoladice i završite još jednim slojem kreme.
Objavljeno: 10.09.2023. u 00:00