GASTRO

Najčokoladniji cupcakesi po receptu Marthe Stewart

Sočni zalogaj za slatku nedjelju

Martha Stewart, najpoznatija domaćica na svijetu, dala je recept za čokoladne cupcakese koji su toliko dobri da ih je nazvala Devil's food cupcakes. Ovi ultimativno čokoladni cupcakesi zasigurno će vam zasladiti dan, ako ne i tjedan. Sočnost im daje kiselo vrhnje, a poseban dodatak je čokoladna ganache krema na vrhu. Uživajte!

Sastojci:
3/4 šalice kakaa
3/4 šalice vruće vode
3 šalice glatkog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praska za pecivo
1 i 1/4 žličica soli
340 gr maslaca
2 i 1/4 šalice šećera
4 velika jaja
1 žlica i 1 žličica vanilije
1 šalica kiselog vrhnja
 
Za ganache kremu:
450 g tamne čokolade
2 i 1/3 šalice vrhnja za šlag
1/4 šalice meda ili agavinog sirupa
 
Priprema:
1. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. U kalupe za cupcakese stavite papirnate košarice. 
2. Pomiješajte vruću vodu i kakao. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
3. Maslac i šećer otopite na srednje jakoj vatri, povremeno promiješajte. Morate dobiti smjesu sličnu pudingu. Miksajte tu smjesu od četiri do pet minuta dok se smjesa ne ohladi.
4. Dodajte jedno po jedno jaje, svaki put miksajući. Dodajte vaniliju i kakao koji ste prethodno pomiješali s vrućom vodom i nastavite miksati.
5. Smanjite brzinu miksera pa u nekoliko puta dodajte brašno sa sodom, soli i praškom za pecivo i na kraju dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati do glatke smjese.
6. Napunite 3/4 košarice i pecite oko 20 minuta i zatim ohladite oko 15 minuta i ukrasite čokoladnim ganacheom.
7. Za ganache kremu zagrijte vrhnje i med do vrenja pa sve prelijte preko sitno natrgane čokolade. Ostavite pet minuta da se čokolada rastopi. Zatim promiješajte i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Povremeno promiješajte i kada se stisne ukrasite cupcakese
 
Dobar tek!
 
T.F.
Recept: Martha Stewart
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.04.2016. u 13:30

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p