GASTRO

Najjednostavniji keksi od samo dva sastojka

Okus koji obožavamo!

Užurbani način života nerijetko nam ne ostavlja dovoljno vremena za eksperimentiranje u kuhinji, stoga ono što volimo je iskušati jednostavne i provjerene recepte koji su jednako ukusni baš kao i oni nešto kompliciraniji.

Možemo se složiti kako su slatkiši hrana koje se teško odrečemo, ali ipak ponekad valja pripaziti kako se ne bi nakupili neželjeni kilogrami i kako bi tijelo bilo zdravo. Dobra vijest je ta što postoji velik broj zdravih i ukusnih slastica u kojima možete uživati bez imalo grižnje savjesti, a za svega nekoliko minuta i pripremiti. Ovog puta riječ je o omiljenim banana keksima za koje su vam potrebna svega dva sastojka i dodatci po želji. Činjenica kako se radi o brzim i zdravim keksima dodatno nas potiče na njihovo spremanje, stoga u nastavku donosimo recept čije sastojke već sada zasigurno imate u svojoj kuhinji.

Sastojci:

-banane
-zobene pahuljice
-dodatci po želji (čokolada, cimet, orašasti plodovi…)

Priprema:

Prvo što trebati napraviti je oguliti banane i dobro zgnječiti s vilicom te pripaziti da vam ne ostanu nikakve neželjene grudice. Nakon što ste pripremili banane, dodajte zobene pahuljice, a što se tiče količine, procijenite koliko je potrebno sukladno sa smjesom koja mora biti kompaktna kako bi se mogla oblikovati u okrugli oblik keksa. Kada ste dobili željenu smjesu u istu možete dodati čokoladu ili bilo koji drugi dodatak kako bi vaši keksi bili još posebniji i ukusniji. Nakon što ste kekse položili na papir za pečenje, stavite ih u pećnicu otprilike 15 minuta na 200 °C stupnjeva, po završetku pustite nekoliko minuta da se ohlade i poslužite.

@rhitrition

Objavljeno: 08.10.2019. u 11:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p