GASTRO

Najjednostavniji recept za američke palačinke koji ćete obožavati!

Recept koji će vam uspjeti iz prve

Iako se palačinke obično poslužuju kao desert, u mnogim zemljama običaj je posluživati ih kao doručak ili večeru. Američke palačinke najpopularnije su kao jutarnji obrok, a mi ih biramo u bilo koje doba dana kada poželimo pojesti nešto slatko, ukusno, a jednostavno!

Recepata za američke palačinke zaista je mnogo, no uglavnom ne daju detaljne upute o samoj pripravi zbog čega je moguće da se mnogima često učinilo da je sama izvedba mnogo kompliciranija no što bi se reklo. No, nipošto nemojte odustati od pripreme ove ukusne slastice jer ovoga puta naša Kristina Štriga za vas je pripremila recept za izrazito jednostavne i nevjerojatno ukusne američke palačinke koje ćete s lakoćom pripremiti, ukoliko pozorno slijedite recept i pridržavate se upute. Posebno pripazite na napomene koje ćete pronaći na samom kraju teksta, a za ostale slatke (i slane) recepte provjerite Kristininu službenu stranicu na kojoj svakodnevno uveseljava svoje pratitelje ukusnim specijalitetima koje ćete obožavati!

Sastojci:

• 250 g brašna (mješavina oštrog i glatkog)
• 1 prašak za pecivo
• prstohvat soli
• korica limuna
• 2 žlice šećera
• 1 vanilin šećer
• 3 jaja
• 4 žlice ulja po izboru
• 1 tekući jogurt (180 g)
• 200 ml mlijeka

U dvije posude srednje veličine odvojite žumanjke od bjelanjaka; bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg te dodajte prstohvat soli. Žumanjke miksajte sa šećerima dok ne postanu pjenasti. Naizmjence smjesi od žumanjaka dodajte ulje, mlijeko i jogurt. Lagano umiješajte prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo i koricom limuna. Na kraju lagano kuhačom smjesi dodajte i snijeg od bjelanjaka. Ostavite smjesu da odstoji 10 minuta.

Zagrijanu tavu za palačinke premažite s malo maslaca ili ulja. Smjesu za palačinke pomoću žlice vadite na tavu, te pecite na laganoj vatri oko 3 minute sa svake strane. Za jednu palačinku je dovoljna jedna jušna žlica smjese. Istovremeno možete peći 3 palačinke na jednoj tavi. Pečene palačinke poslužite namazom po želji i sezonskim voćem.

Napomene:

• Jogurt je moguće zamijeniti s kefirom ili mlaćenicom, a mlijeko s biljnim mlijekom.
• Bitno je da se palačinke peku duže na laganoj vatri, jer će se u protivnom ispeći izvana dok će iznutra ostati sirove.
• Ukoliko vam ostane palačinka, premjestite ih u plastičnu kutiju, poklopite i spremite u frižider. Tako spremljene mogu stajati do tri dana

Objavljeno: 18.04.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p