GASTRO

Najjednostavniji recept za ukusne granola kekse s bananom

Uživanje bez grižnje savjesti!

Ne postoji ništa bolje nego odvratiti misli od poslovnih obaveza i uživati u pripremi najdraže hrane, a možemo se složiti kako je vikend najbolji dio tjedan kada govorimo o uživanju u kulinarskim specijalitetima. Slastice zauzimaju posebno mjesto u prehrambenoj hijerarhiji, a pridodamo li tome i pojam zdravo, definitivno se radi o zalogajima u kojima želimo uživati vječno.

Iako vikend najčešće koristimo kako bismo pripremili nešto kompliciranija jela, zašto se ovog puta ne biste od kraja opustili i u potpunosti prepustili ljepoti jednostavnih kulinarskih recepata. Granola keksi jedna su od najdražih slastica, a razlog zašto je to tako leži u činjenici kako je riječ o brzim zalogajima koji ne uzimaju puno vremena za pripremu, a iznimno su ukusni. Iako postoji velik broj recepata, mi smo isprobali jedan iznimno jednostavan koji se na kraju pokazao kao ispravan odabir. Naime, potrebna su vam svega tri sastojka i 15-ak minuta pripreme, a u nastavku donosimo detaljniji recept.

SASTOJCI:

-granola
-banana
-čokolada za kuhanje

SASTOJCI PO ŽELJI:

-voće
-orašasti plodovi
-ekstrakt vanilije


PRIPREMA:

Pogledamo li na popis sastojaka, u samom startu možemo zaključiti kako je riječ o iznimno jednostavnoj pripremi. Sve što trebate napraviti je vilicom zgnječiti bananu kako biste dobili kašastu teksturu te dodati granolu. Sve skupa pomiješajte te pripazite da je omjer takav da je smjesa kompaktna, a ne vodenasta. Kada ste zadovoljni s dobivenim dodajte čokoladu koju ste naribali ili narezali na malene komadiće. Sve skupa još jednom pomiješajte te oblikujte keksiće koje potom posložite na pair za pečenje i stavite peći na 180 stupnjeva otprilike 10 minuta. Budući da je svaka pećnica različita, radite li prvi put, držite keksiće na oku kako ne bi izgorjeli te zapravo vrijeme pečenja prilagodite vlastitom uređaju. Po završetku keksići moraju biti srednje tvrde teksture.

@fit.food.finds

Objavljeno: 09.05.2019. u 01:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p