GASTRO

Najkremastiju tjesteninu koju morate probati jeli smo na Baš Naš festivalu

Sigurni smo da ćete tražiti porciju više

Posljednji ljetni mjesec nas je ove godine počastio ugodnim temperaturama u Zagrebu pa je povratak u grad svima bio lakši, a druženja na otvoreno spontano su se nastavila. Zadnji ljetni dani u gradu prolaze u jeku festivala i raznih događaja koja vrijedi posjetiti, a jedno od njih je definitivno Baš Naš Tasty Affair, izdanje posebno posvećeno gastro užitcima.

Za sve gastro entuzijaste i one koji samo žele svoje nepce upoznati s novim okusima nikako ne bi smjeli zaobići ovaj festival. Baš Naš je svoje posjetitelje već navikao na odličan zabavni program i jela s potpisom poznatih chefova, a ovo rujansko izdanje je 'cherry on top' dosadašnjoj gastro ponudi na ovom festivalu.

Chef Damir Tomljanović kreirao je ponudu slasnih burgera s pomno odabranim sastojcima, dok genijalni sendviči u baguette pecivu i croissantu nose potpis chefa Stjepana Vukadina. Nakon provjereno ukusnih klasika možete se prepustiti i otkrivanju azijskih specijaliteta u režiji poznatog stručnjaka za azijsku kuhinju, chefa Vida Nikolića.

Tjestenina koja izgleda tako dobro da ćete je prvo pojesti pogledom

Tasty Affair izdanje u znaku je gastro putovanja po svijetu pa na Baš naš festivalu možete probati sve od popularnih talijanskih do egzotičnih azijskih specijaliteta. No, nikako nemojte preskočiti tjesteninu u kolutu od sira, chefa Melkiora Bašića. Ova tjestenina priprema se tako da se skuha, a zatim se prebaci u otopljeni, izdubljeni kolut sira, poznatija je pod nazivom ‘cheese wheel pasta’.

Jedinstveni koncept pripreme tjestenine u kolutu Grana Padano sira donosi bogatstvo okusa i aromu sira sa svakim zalogajem. A na festivalu možete birati između različitih verzija tjestenine uz dodatak hrskave slanine, kozica ili ukusnog pesta od pistacija, butternut tikve ili cikle i tartufa. Iako ima nekoliko alternativa, nas je osvojila ona s hrskavom pancetom jer pruža savršen omjer hrskavosti i kremoznosti koju očekujemo od tjestenine.

Objavljeno: 15.09.2023. u 14:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p