GASTRO

Najljepša mjesta za piće i lagani ručak u Dubrovniku

bon ton predstavlja cool mjesta u Gradu

bon ton
 
Kada pomislite na Dubrovnik, poglavito u ljetnim mjesecima, uglavnom se sjetite rijeke turista koji se slijevaju u gradu, silne cruisere, Zidine, Igre prijestolja, skupoću. No, unatoč turističkoj gunguli, ipak postoji nekoliko jedinstvenih mjesta u kojima se osjećate posebno i koja čine ovaj najljepši Grad još ljepšim.

bon ton ekipa koja, zajedno s Watergateom iz Berlina, organizira Dubrovačke glazbene igre u dubrovačkim Lazaretima, izdvojila je njima najdraža mjesta koja bi preporučili prilikom posjeta predivnome Dubrovniku, a u koja se uvijek rado vraćaju.
 
lazareti 
lazareti 
 
Ako ste sretnici koji borave u Dubrovniku 29. srpnja i 05. i 12. kolovoza, svjedočit ćete iznimnom audio vizualnom iskustvu u preuređenim Lazaretima gdje će nastupiti neka od najvećih imena svjetske elektronske scene kao što su Ellen Allien, Tiefschwarz feat. Khan, Ruede Hagelstein, Kim Ann Foxman, Sebo K., Marco Resmann, Matthias Meyer, Jimi Jules i Tijana T.
  
Gdje popiti piće?
 
art caffee 
Art caffe (Branitelja Dubrovnik 25) posebno je mjesto koje svojim ručno izrađenim interijerom potpuno opravdava svoj naziv. Funky namještaj, kade koje su pretvorene u sjedeće klupe, stolovi od starih centrifuga, oslikani zidovi, stvaraju eklektičnu kućnu atmosferu iz koje jednostavno ne želite otići. Probajte izvrsne smoothie-je i koktele, te uživajte u laganim noćnim svirkama.
 
mala buza 
Mala Buža (Ispod Mira bb) smještena je ispod južnih zidina Starog grada. Zbog svoje lokacije i pogleda savršeno je mjesto za popodnevni odmor gdje se usput možete i okupati. No nakon zalaska sunca, Mala Buža se pretvara u intimni noćni bar gdje možete uživati uz diskretnu glazbu, povjetarac s mora i koktele, poput ‘Sex on Buža’. Jedinstvenost Male Buže otkrile su i i brojne holivudske zvijezde koje tamo možete sresti.
 
micro bar 
Micro Bar (Bunićeva Poljana) – mali, ali slatki bar, smješten u blizini dubrovačke katedrale okuplja lokalnu ekipu, bendove i DJ-e, a zbog odlične atmosfere uvijek se traži stolica viška. Savršen početak plesne večeri prije odlaska u Lazarete.
 
dvino 
Teško se koji wine bar u Hrvatskoj može pohvaliti s više od stotinu različitih sorta vina od kojih se 76 se toči na čaše, kao što je to D'vino (Palmotićeva 4). Cijena se kreću od 25 kn pa na dalje, a poznavanje vina i priča koju vam je domaćin kadar ispričati, neprocijenjiva je.
 
Gdje objedovati?
 
pantarul 
Pantarul (Kralja Tomislava 1)– osnovna misao vodilja ovog tapas bara i restorana je ‘kao doma’ jer vlasnici žele da se osjećate ugodno i opušteno a istodobno da dobijete vrhunsku hranu na svakome p’jatu. Meni čini dvadestak jela koja se prilagođavaju sezonski a sva su jela pripremljena s lokalnim namirnicama iz okolice Dubrovnika. Kuharica, suvlasnice i gastro blogerice Ana-Marije Bujić, ‘What’s cooking in Dubrovnik’ u kojoj predstavlja lokalne specijalitete osvojila je drugu nagradu za najbolju svjetsku kuharicu gastro blogera.
 
yc orsan 
Restoran Y.C. Orsan (Ul. Ivana pl. Zajca 2) nalazi se na poluotoku Lapad unutar yacht cluba. Predivna terasa uz samo more koja pruža pogled na marinu i grušku luku, čini posjet restoranu nezaboravnim iskustvom. Orsan nudi tradicionalnu dalmatinsku kuhinji koja se bazira na svježoj i raznovrsnoj ribi. Osoblje je ljubazno i uslužno, a posjetitelji sretni jer su pobjegli gužvi Staroga Grada.
 
azur 
Braća Perojević vlasnici su jednostavnog i originalnog restorana Azur (Pobijana 10) u dubrovačkoj gradskoj jezgri. Nakon što su neko vrijeme živjeli u Kini, osmislili su koncept, uzeli najbolje s dva kraja svijeta i napravili Mediterranean Cuisine with an Asian Twist.
 
kamenice 
Doći u dubrovačko-neretvansku županiju, a ne probati kamenice, isto je kao doći u Istru, a ne probati tartufe. Lokalci kažu da su najbolje u bistrou Kamenice na Pjaci ili u restoranu Oyster&Sushi Bota. Svježe, grilane ili pohane, svake su delicija na svoj način.
 
oystersushibota 
 
Foto: PR
Objavljeno: 28.07.2015. u 10:48

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p