GASTRO

Najnoviji food trend je nesvakidašnji i vraški fotogeničan

Gastro inovacija koja nam je zapela za oko

avokado burger 
Avokado već neko vrijeme dominira jelovnicima, ali i fotografijama raznih foodieja, gastro stručnjaka i ljubitelja zdrave hrane, a izgleda kako je opsesija ovim tropskim voćem evoluirala u nešto nesvakidašnje.

Naime, nakon sendviča, sladoleda, salata i smoothieja, avokado je završio i na burgerima, i to ne samo kao jedan od sastojaka između peciva, već umjesto samog peciva. Avokado burger prva je osmislila i fotografirala food blogerica i stilistica hrane Colette Dike iz Amsterdama, nakon čega se fotogenični specijalitet počeo širiti društvenim mrežama.
 
avokado burger 
Ovo kreativno jelo sadrži standardne sastojke burgera, poput luka, krastavaca, salate i umaka, a umjesto peciva ukomponiran je avokado. Na ovakav će burger mesoljupci vjerojatno odmahnuti rukom i nasmijati se, no sama je autorica izjavila kako avokado burger više naginje salati, što okusom, što nutritivnim svojstvima. Bilo kako bilo, ovo se jelo već našlo na jelovnicima nekih njujorških restorana, a hoće li se pojaviti i na onima domaćih, vrijedi čekati i vidjeti. Dotad, provjerite divan Instagram profil spomenute food blogerice i inspirirajte se!
 
avokado burger 
avokado burger 
avokado burger 
avokado burger 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 16.08.2016. u 11:21

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p