GASTRO

Najpopularnija kremasta kava koje se nećete moći zasititi

Napitak kao stvoren za ugodna jutra na balkonu!

Unazad nekoliko tjedna koliko traje izolacija, vjerujemo da se kava konzumira i češće no prije, a pridodamo li tome ukusan i nešto posebniji način pripreme, napitak kojeg se ne možemo zasititi je zagarantiran. Naime, riječ je o dalgona kavi koja je zaludjela društvene mreže i to prvenstveno svojom kremastom teksturom koja na slici izgleda tako dobro, stoga nema nikakvog razloga da i sami ne provjerite kakvog je okusa!

Dalgona kava postala je veliki viralni hit, ali zapravo se radi o načinu pripreme koji nije nimalo nov te je svojevrsna improvizacija kave kakvu pijemo u kafićima. Glavna značajka ove kave je ukusna krema koja graniči s frapeom, a dobiva se procesom ručno tučenog cappuccina. Dakle, kako biste u vlastitoj radinosti pripremili ovu kavu potreban vam je mikser ili uređaj za dobivanje pjene mlijeka te svega nekoliko ključnih sastojaka koje donosimo u nastavku.

Sastojci:

- 2 čajne žličice instant kave po želji
- 2 žličice vruće vode
- 2 čajne žličice šećera
- 1 šalica mlijeka
- nekoliko kockica leda

Priprema:

Priprema ove ukusne kave je i više nego jednostavna. Prvi korak koji morate napraviti jest u zasebnu posudu staviti instant kavu, šećer i vruću vodu te dobro istući mikserom ili štapnim uređajem. Smjesa koju dobijete mora biti gusta i kremasta, nikako tekuća. Kada ste postigli željeni smjesu, u šalicu stavite mlijeko i nekoliko kockica leda, a potom ulijte dobivenu kremu i uživajte u ovom ukusnom napitku!

Objavljeno: 04.04.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p