GASTRO

Najpoželjniji restoran ovog Valentinova nalazi se u Veneciji, a nas je oduševio na prvu!

Romantična lokacija koja ostavlja bez daha
Ima li bolje destinacije na kojoj možete provesti dan zaljubljenih od lijepe Italije, zemlje Romea i Julije, zemlje u kojoj je živio sveti Valentin, ujedno svetac zbog kojeg i obilježavamo najromantičniji dan u godini - Valentinovo? Dodajmo tome i činjenicu da su upravo Talijani na glasu kao najstrastveniji i najkreativniji romantičari, vijest da je upravo talijanski restoran u čarobnoj Veneciji ovoga Valentinova najtraženiji, nimalo nas ne nije iznenadila!

Bajkovitu Venciju ne trebamo pretjerano opisivati; Ovaj poseban talijanski gradić koji privlači goste iz cijeloga svijeta u vrijeme Valentinova zrači posebnom energijom koju zaista vrijedi doživjeti u društvu najdraže vam osobe. Obilježavanje dana zaljubljenih u većini dijelova Italije, pa tako i u Veniciji, je stvar tradicije, a gotovo da i nema restorana koji u veljači u svojoj ponudi nema uvršten i specijalan meni za zaljubljene. A restoran koji nosi titulu uvjerljivo najromantičnijeg svoje je mjesto pronašao na skrivenom, ekskluzivnom položaju u samom srcu Venecije - u četvrti Castello. Okrenut prema kanalu Santa Maria Formosa, s pogledom na gondole koji prolaze kanalom, ovaj romantični restoran imena Ai Barbacani malo koga ostavlja ravnodušnim, a idealno je mjesto za ugodnu, intimnu večeru uz svijeće, daleko od utabanih turističkih puteva.

Ai Barbacani je nekoć bio drevna trgovina ugljenom, a njegove drvene grede još uvijek nose tragove prošlih vremena i daju mu čaroban, romantični ugođaj koji se savršeno sljubljuje s tradicionalnom veneto kuhinjom u kojoj ćete posebno uživati. Kuhinja se uglavnom temelji na ribi, no postoji niz izbora i za one koji preferiraju meso, za vegeterijance, ali i za vegane. Više informacija o samom restoranu kao i detalje o rezervaciji potražite na službenoj stranici.

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.01.2022. u 13:36
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p