GASTRO

Najukusniji keksići od zobenih pahuljica u kojima možete uživati bez grižnje savjesti!

Slastica koja osvaja na prvu!

Vikend volimo zbog brojnih razloga, a jedan od njih je taj što konačno imamo na raspolaganju nešto više vremena za uživanje u svim onim aktivnostima koje preko tjedna doslovno prolete. Kuhanje i pripremanje slastica mnogima je omiljena aktivnost vikendom, a ako ne znate s čime razveseliti svoje ukućane ovih dana, imamo jedan sjajan recept koji će vam dokazati kako zdrave slastice itekako mogu biti ukusne!

Ako ste u potrazi za ukusnim receptom koji će zasladiti vikend, a u kojem možete uživati bez grižnje savjesti, onda ste na pravom mjestu. U nastavku smo izdvojili jedan recept Mirne Dizdarević Rogić, koja se krije iza zanimljivog gastro bloga 'Mislim, dakle kuham'. Ova omiljena gastro adresa sjajna je riznica odličnih recepata koji su predstavljeni na jedan posve drugačiji, intimniji i zabavniji način. Nama su posebno za oko zapeli zobeni keksići koje vrlo lako mogu napraviti i najveći amateri, a u nastavku otkrijte što vam je za njihovu pripremu potrebno:

Sastojci:

- 115 gr maslaca sobne temperature
- 1 izgnječena banana
- 100 gr šećera
- 115 gr brašna (glatkog)
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žlica cimeta
- pola čajne žlice soli
- pola čajne žlice praška za pecivo
- 128 gr zobenih pahuljica
- možete dodati i sjeckane brusnice, indijske oraščiće isl.



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i u jednoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet, sol i prašak za pecivo. Zatim u drugu zdjelu stavite maslac i šećer te miksajte sve dok se ne sjedini masa. Nakon toga dodajte izgnječenu bananu i ekstrakt vanilije te ponovno sve zajedno miksajte dok se ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u zdjelu s maslacem i šećerom i s drvenom žlicom ručno sjedinite masu. Smjesu ostavite 15 min u hladnjaku kako bi bila kompaktnija. Žlicom vadite smjesu, formirajte kuglice i stavite na papir za pečenje tako da između svake ima bar 2 cm prostora. Keksiće pecite 9 -10 minuta dok ne porumene, važno je da ostanu mekani u sredini. Kada su pečeni, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade!

Foto: Mirna Dizdarević Rogić
Objavljeno: 13.03.2022. u 14:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p