GASTRO

Najukusniji ljetni cheesecake

Pogledajte recept za savršeni desert ove tople sezone

Podlozi od keksa i kremi od sira rijetko tko može odoljeti. Cheesecake koji se ne mora peći s dodatkom ljetnog voća poput borovnica čini ovaj desert savršenim za sva vaša ljetna druženja.

Poslužite ga u visokim čašama, s dodatkom svježeg voća u bojama i pokojim listićem svježe mente. Ovom klasičnom desertu dajte i mali dio sebe, napravite ga za one koje volite, dodajte malo ljubavi i obećajem vam da ćete pokupiti sve komplimente.

Sastojci za oko 10 većih čaša:

• 100 g keksi
• 1.5 žlica šećera
• 70 g maslaca
• 500 g svježeg krem sira
• sok 1 limuna
• 2 vanil šećera
• 4 žlice šećera u prahu
• 150 g borovnica
• 200 ml slatkog vrhnja za šlag
• svježe voće
• po želji listići svježe mente


Priprema:

1. Izvažite si i pripremite sve sastojke. Složite si čaše na tacnu koja stane u frižider.

2. Kekse ukoliko ne želite peći ne morate, ukoliko volite miris zapečenih keksi i maslaca, te da taj dio Cheesecakea bude malo hrskaviji tada pećnicu upalite na 180C i ostavite da se ugrije. Na veliku tepsiju od pećnice stavite masni papir i ostavite ju sa strane dok ne sameljete kekse.

2. Kekse ćete najlakše samljeti tako da ih stavite u veliku vrećicu za meso i valjkom ih usitnite, jednostavno tako da normalno valjate preko vrećice. Mljevene kekse u posebnoj posudi pomiješajte sa 1.5 žlicom šećera i maslacem, dobro sve izradite rukama i poslažite na tepsiju koju ste si pripremili. Stavite kekse u pećnicu na 10-ak minuta, dok malo ne porumene. Ukoliko ih nećete peći, ostavite ih sa strane i krenite dalje s pripremom.

3. Dok se keksi peku vi pripremite kremu od sira tako što ćete izmiksati svježi krem sir, sok 1 limuna, 2 vanil šećera i 4 žlice šećera u prahu. Borovnice operite i usitnite u blenderu. Usitnjene borovnice dodajte u kremu od sira, te još jednom sve dobro zajedno izmiksajte. Gotovu kremu u čašice možete stavljati pomoću žlice ili pomoću vrećice za ukrašavanje.

4. Keksi su se sada već ispekli, možete njima početi puniti čaše. Kada završite s keksima, na njih stavite kremu od sira.

5. Za kraj izmiksajte slatko vrhnje za šlag, te ga u tankom sloju stavite preko kreme od sira.

6. Cheesecake možete dodatno ukrasiti sa svježim voćem i listićima svježe mente.

7. Ovaj Cheesecake ne zahtijeva dugo hlađenje. Ukoliko želite možete ga jesti odmah ili ga ostaviti 1-2 sata u frižideru.

U slast!

Sanja Štrbac

(Domaćica)

Objavljeno: 15.07.2014. u 12:57
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p