GASTRO

Napravite najukusniji maslac od kikirikija u svega 10 minuta

Popularni ‘peanut butter’ na domaći način!

Postoji nepisano pravilo koje kaže kako je subota idealan dan za kuhanje ukusnih i zanimljivih recepata koji su tu da obraduju nas, ali i naše bližnje. Iako su topli mjeseci period u kojem volimo što laganiju hranu, to ne znači da se morate odreći pripreme nešto kaloričnijih jela.

Kikiriki je namirnica koja uživa status namirnice koju se jednostavno ne može prestati jesti jednom kada krenete, a pridodamo li tome i meku teksturu definitivno se radi o jednom od najdražih obroka. Pretpostavljate da govorimo o neodoljivom namazu od kikirikija koji je toliko ukusan i slastan, no paralelno iznimno zdrav i hranjiv. Iako se bez problema može nabaviti u trgovinama, kućna priprema ima jednu posebnu čar i zadovoljstvo, a recept i postupak je jednostavniji nego što to možda mislite. Za pripremu ukusnog namaza od kikirikija potrebne su vrlo jednostavne namirnice, a o kojima se radi donosimo u nastavku:

-200 g prženog kikirikija
-sol po želji
-chilli
-cimet
-mješavina začina po izboru



Priprema:

Priprema kikiriki maslaca ne može biti jednostavnija jer sve što vam je potrebno osim sastojaka je kvalitetan i snažan blender. Naime, prvi korak koji trebate napraviti je kikiriki ubaciti u blender te sjeckati otprilike minutu do dvije. Sljedeće je potrebno ručno promiješati smjesu koju ste zasad dobili te nastaviti sa sjeckanjem. U tijeku drugog blendanja ubacite začine koje smo naveli te nastavite s postupkom. Kikiriki je sam po sebi nešto tvrđi, stoga je potrebno određeno vrijeme da se on u potpunosti pretvori u namaz, no to sve ovisi o jačini blendera koji posjedujete. Kada je gotova, smjesa mora biti u potpunosti ‘glatka’, odnosno bez ikakvih grudica te lijepo razmaziva; po potrebi možete dodati i malo ulja.


Foto: Unsplash
Objavljeno: 15.06.2019. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p