GASTRO

Napravite vlastiti zimski mojito!

Omiljeni koktel u zimskoj varijanti!

Iako se još uvijek nalazimo u adventskom razdoblju u kojemu su kuhano vino i kuhani džin apsolutni ovogodišnji favoriti, od viška ideja glava ne boli, a posebice ako se radi o piću koje gotovo svi obožavaju.

Sama pomisao na koktele asocira na ljeto, posebice kada govorimo o mojitu; omiljenom, osvježavajućem koktelu koji je već par godina na samom vrhu ljetnih koktela. No, tko kaže da ovo ukusno piće ne može imati svoju zimsku inačicu? Menta, rum, limeta i med sastojci su koji se savršeno uklapaju u zimski meni stoga ne čudi činjenica da je zimski mojito bolji i zdraviji za organizam od onog ljetnog.

Sastojci:
• 6 vrećica čaja od metvice
• 2 dcl ruma
• 4 kriške limete
• 4 žlice meda ili šećera
• 1 litra vruće vode

Skuhajte čaj od mente (idealno bi bilo da je domaći) i dodajte 2 dcl ruma. Potom dodajte limetu i med koji možete i zamijeniti samo šećerom i sve zajedno dobro promiješajte. Ukoliko želite da vaš koktel bude gaziran, možete prvotno napraviti sirup od mente s mineralnom vodom ali preporučamo da preskočite ovaj korak kako biste dobili pravi zimski okus. Ulijte 2dcl čaja od mente na vruću tavu i miješajte sa šećerom dok ne dobijete gustu smjesu. Potom dodajte vruće vode, ruma, limete te sve skupa dobro promiješajte.

Uživajte u svom zimskom mojitu!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 29.12.2019. u 00:00
Tagovi: recepti, piće, kokteli

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p